Πολιτική

21/01/2015 - 13:35

Επίσκεψη Γ. Ζερδελή στην Ελληνική Αστυνομία

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Ζερδελή επισκέφτηκε χθες την Ελληνική Αστυνομία και συναντήθηκε με τους προέδρους και τα ΔΣ των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου και των αξιωματικών Β. Αιγαίου.

Το κλιμάκιο κατέγραψε τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και επιχειρησιακά μέσα, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το κείμενο θέσεων προς διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία. Με το πέρας της συνάντησης, ο Γιάννης Ζερδελής δήλωσε:

«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας, εν όψει μάλιστα εκλογών, έχουν διαστρεβλωθεί από τη γνωστή μονταζιέρα της Συγγρού, με σκοπό να δημιουργηθεί σύγχυση στους αστυνομικούς υπαλλήλους και φόβος στους πολίτες. Οι θέσεις μας βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της εκστρατείας φόβου. Στόχος μας είναι η ριζική αλλαγή του προσανατολισμού της ΕΛΑΣ, ώστε αυτή να βρίσκεται στο πλάι των πολιτών, εκεί που υπάρχει εγκληματικότητα, που καταπατάται ο δημόσιος χώρος, που σημειώνονται περιστατικά ρατσιστικής βίας. Γνώμονας των νομοθετικών αλλαγών που θα προωθήσουμε με τη δημιουργία ενός δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας είναι η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού και ο απεγκλωβισμός της λειτουργίας του Σώματος και των αστυνομικών από κομματικές εξαρτήσεις.»

 

φωτο αρχειου

Μοιράσου το άρθρο!