Πολιτική

30/10/2010 - 08:47

Επίσκεψη Γιακαλή-Βερβέρη στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συνεχίζοντας τις προεκλογικές του δραστηριότητες, ο συνδυασμός ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ επισκέφτηκε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επικεφαλής του συνδυασμού ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, τον οποίο συνόδευε , ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης και πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι. Στη συζήτηση που ακολούθησε η Γ.Γ. Β! Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου έκανε σύντομη ενημέρωση για το έργο που συντελείται στη Περιφέρεια και ειδικά αναφέρθηκε στη πορεία του Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ. Η Γ.Γ. υποστήριξε, ότι οι απορροφήσεις των πιστώσεων του περιφερειακού προγράμματος, κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ορισμένες καθυστερήσεις, που παρουσιάζονται, οφείλονται στο γεγονός ότι οι φάκελοι που κατατίθενται είναι ελλιπείς και πρέπει να συμπληρωθούν. Από την άλλη πλευρά τονίστηκε ο μικρός αριθμός προτάσεων της Νομαρχίας Λέσβου σε ορισμένα μέτρα που προκηρύσσονται ( σχολική στέγη, εθνική οδοποιία) , για το λόγο ότι δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες έργων για ένταξη.
Υποστηρίχτηκε ακόμη η ανάγκη να γίνει επανασχεδιασμός του προγράμματος έτσι ώστε να μεταφερθούν πιστώσεις σε τομείς υψηλής προτεραιότητας, όπως είναι αυτός της σχολικής στέγης.
Εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη πορεία των έργων στην Υγεία, "τα έργα στην Υγεία θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας", δήλωσε ο Νάσος Γιακαλής.

Μοιράσου το άρθρο!