Πολιτική

30/04/2012 - 10:37

Επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων σε Αγιάσο, Ασώματο και χωριά του Ευεργέτουλα

yle="text-align:justify;">
Με επισκέψεις στην ύπαιθρο της Λέσβου, συνεχίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προεκλογική τους δραστηριότητα. Με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών Ευθύμη Κεφάλα και Μιχάλη Μπάκα χθες επισκεφτήκαμε τα χωριά του Ευεργέτουλα, Αγιάσο και Ασώματο. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολίτες των χωριών, να ανταλλάξουμε απόψεις για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη Λέσβο αλλά και την περιοχή τους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας. Για εμάς τους Οικολόγους πράσινους είναι στρατηγική επιλογή η αναζωογόνηση της υπαίθρου με βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, συνδυασμένη με ήπιο τουρισμό, μικρής κλίμακας επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μεταποίηση.

Σήμερα κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων θα επισκεφτεί χωριά του Πλωμαρίου και της Γέρας.

Μιλώντας με χωριανούς του, και απαντώντας στην ερώτηση γιατί να είναι υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους ο Ευθύμης Κεφάλας σημείωσε ότι:


«Είμαι υποψήφιος με τους ΟΠ γιατί, παραφράζοντας τον Θεοδόσιο Ντομπζάνσκυ, «τίποτε δεν έχει νόημα παρά μόνο υπό το φως της οικολογίας». Δυστυχώς  έχουμε γίνει το πειραματόζωο των Ευρωπαίων «φίλων» μας, οι οποίοι πειραματίζονται  καταμετρώντας τις αντοχές μας στην ικανότητα του να ζούμε με αξιοπρέπεια και ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά, πολιτιστικά. Σε αυτά τα σχέδια θα πρέπει να αντιδράσουμε. Ζούμε σε ένα πανέμορφο νησί και έτσι θα πρέπει να το παραδώσουμε σε αυτούς που το δανειστήκαμε, τα παιδιά μας, όχι κουτσουρεμένο και κατακερματισμένο ξεπουλημένο σε ξενόφερτα συμφέροντα

Μοιράσου το άρθρο!