Πολιτική

28/05/2013 - 12:34

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου, με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Ζερδελή, του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλη Τεντόμα και του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλαγή πορείας» Γιώργο Πάλλη, με την ηγεσία και εργαζόμενους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Αντιπύραρχο κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη και τον Υποδιοικητή Αντιπύραρχο κ. Νικόλαο Μπαμπάκο και μέλος της Π.Δ.Π.Υ. (Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών) Β. Αιγαίου της ΕΑΠΣ (Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος) και εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου καθώς και για τα προβλήματα του κλάδου, ενώ εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο δασικό και αγροτικό δίκτυο του νησιού.

Στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού καθυστερεί επικίνδυνα και εκκρεμεί πανελλαδικά η πρόσληψη 1903 εποχικών πυροσβεστών για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Θέση μας είναι ότι η αποκέντρωση στη λειτουργία της Υπηρεσίας είναι αναγκαία, όπως και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός με στόχο την πρόληψη και όχι την καταστολή των πυρκαγιών, πράγμα που εκφράστηκε και κατά την επίσκεψή μας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η σύσταση ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας με την ενεργοποίηση της Δασικής Υπηρεσίας.

Για άλλη μια φορά περιμένουμε με άγχος και ανασφάλεια την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης και τις δηλώσεις στη βουλή του υπουργού κ. Ν. Δένδια, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμονή ενός δύσκολου και εξαιρετικά επικίνδυνου καλοκαιριού, που θα το δυσχεράνει εξαιρετικά το τριχοτομημένο πυροσβεστικό προσωπικό, τα γερασμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα παλαιά (και χωρίς πολλά από αυτά κατάλληλα ελαστικά) πυροσβεστικά οχήματα, πράγμα που και στη σύσκεψη τέθηκε από τους εργαζόμενους.

Πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε πιστώσεις και προσωπικό για να υλοποιήσει το σχεδιασμό της και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στον ενιαίο φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης με στόχο την πρόληψη και την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Μοιράσου το άρθρο!