Πολιτική

11/12/2022 - 08:08

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο

Ήταν τέλος Ιουλίου - μετά τη φωτιά στα Βατερά - και οι πληροφορίες ήθελαν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο να προσδιορίζεται προς το τέλος του καλοκαιριού. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγιναν για μια σειρά από λόγους. Καθώς όμως οι εκλογές πλησιάζουν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μυτιλήνη είναι μια από τις πόλεις που θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

 

Η ιστοσελίδα https://www.liberal.gr/  αναφέρει: 

 

Τον γύρο της Ελλάδας ετοιμάζεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν καν ακόμα προκηρύξει εκλογές. Ο πρωθυπουργός θέλοντας να συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις του στη χώρα, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να φτιάξουν ένα πλάνο το οποίο θα εκτείνεται χρονικά, σε πρώτη φάση, μέχρι και τις αρχές του νέου χρόνου όταν και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις γύρω από την Κυριακή των εκλογών.

Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Λαμία, τα Γιάννενα, την Κρήτη, τη Μυτιλήνη καθώς και περιοχές του λεκανοπεδίου. Ουσιαστικά θα πρόκειται για περιοδείες πάνω στο μοντέλο της Πάτρας και της Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη θα επιθεωρεί έργα που θα αποτυπώνουν τα κυβερνητικά πειραγμένα, κάτι που θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου κρίσιμης σημασίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα παρουσιάζει και το όραμα του για τα επόμενα χρόνια για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η παρουσίαση αυτή θα γίνεται με στοιχεία από τους συναρμόδιους υπουργούς. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η ΝΔ  από τη μία «όσα είπε τα έκανε πράξη» και από την άλλη διαθέτει πρόγραμμα για το μέλλον.  

Με άλλα λόγια ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τις επισκέψεις του δε θα επιδιώξει απλώς να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, κάτι που κρίνεται απολύτως απαραίτητο ενόψει εκλογών, αλλά θα προσπαθήσει να κερδίσει την κρίσιμη ομάδα των αναποφάσιστων. Μια ομάδα που πάντοτε κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης. Βασικό εργαλείο, η καλλιέργεια του προφίλ ενός αξιόπιστου, μετρημένου και μετριοπαθούς πρωθυπουργού που φέρνει αποτελέσματα και δεν μένει απλώς στα λόγια. 

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι εφόσον το μήνυμα αυτό φτάσει σε όλους όσοι δείχνουν να μην έχουν ακόμα κατασταλάξει στην ψήφο τους, τότε το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει νέα δυναμική, φτάνοντας πιο κοντά στο στόχο της αυτοδυναμίας

Μοιράσου το άρθρο!