Πολιτική

30/11/2012 - 14:38

Επίσκεψη Ν. Σηφουνάκη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Επίσκεψη  Ν. Σηφουνάκη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής - με την ευκαιρία των γενεθλίων και των Θυρανοιξίων των Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλου Μάρκου και Νεκταρίου (Επισκόπου Πενταπόλεως) - παρευρέθη  ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος παρακολούθησε  την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Ο κ. Σηφουνάκης έγινε δεκτός στην Πατριαρχική Καθέδρα από την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη κκ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος του απένειμε τιμητικώς τον Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε για το ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρική. Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι η δύσκολη αποστολή και το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην Αφρική - με πρώτιστη επιδίωξη την καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών - καθιστούν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής όχι μόνον άξιο πνευματικό ηγέτη σε μία περιοχή με ιστορική σημασία για τον Ελληνισμό, αλλά και πρότυπο ποιμαντικής διακονίας. 

Μοιράσου το άρθρο!