Πολιτική

17/09/2012 - 08:38

Επίσκεψη στελεχών Γεωπάρκου Κίνας στο Δήμο Λέσβου

Επίσκεψη  στελεχών Γεωπάρκου Κίνας στο Δήμο Λέσβου

yle="text-align: justify; ">Οκταμελής αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Κρατικών, Αυτοδιοικητικών και Επιστημονικών στελεχών του Γεωπάρκου Sanguingshan, από την Επαρχία Jiangxi της Κίνας, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Επαρχίας Jiangxi κ. Μaolin Xie, τον Αντιδήμαρχο Shangrao της Επαρχίας Jiangxi κ. Yinjian Zhu, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού της Επαρχίας Jiangxi κ. Zhifei Xiao, τον Διευθυντή του Τμήματος Γης & Πόρων της Επαρχίας Jiangxi κ. Zhizhong Chao, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Διοίκησης Ορυκτών Πόρων του Δήμου Ganzhou, κ. Hailin Zeng και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου Sanguingshan κ. Shuzong Liu, Qizhi Zha και Zian He, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, το απόγευμα, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκο Ζούρο, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Θράσο Καλογρίδη.

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας, κ. Maolin Xie, εξήγησε στο Δήμαρχο ότι σκοπός της επίσκεψης στη Λέσβο είναι να διαπιστώσουν την έννοια του Γεωπάρκου της Λέσβου και να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, που βρίσκεται στο Σίγρι, αφού πληροφορήθηκαν ότι και ο Δήμος Λέσβου έχει υποβάλει αίτημα προς την UNESCO, να αναγνωρισθεί ολόκληρο το νησί μας ως Γεωπάρκο, καθώς και ένα συγκεκριμένο τμήμα της δικής τους Περιφέρειας, η οποίες αιτήσεις κρίνονται στην ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 και να γνωρίσουν καλύτερα ολόκληρο το νησί μας, το οποίο περιόδευσαν.
Ο επικεφαλής και τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν στον κ. Βουνάτσο τον μεγάλο ενθουσιασμό τους από την επίσκεψή τους στον τόπο μας και τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ζητήσει την αναγνώριση από την UNESCO ως Γεωπάρκο, γιατί συγκεντρώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας μεγάλης αναγνώρισης.   
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας για την επίσκεψη, τους έθεσε ζητήματα στενότερης συνεργασίας για τη δυνατότητα εξαγωγών Λεσβιακών προϊόντων στη μεγάλη αυτή Χώρα, ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων, προς όφελος και των δυο μερών και τους ευχήθηκε με τη σειρά του, καλή επιτυχία στη δική τους όμοια αίτηση προς την UNESCO.
Η Κινεζική αντιπροσωπεία προσκάλεσε το Δήμαρχο να επισκεφθεί την περιοχή τους και υποσχέθηκαν να θέσουν το θέμα της αδελφοποίησης της Λέσβου, με την Επαρχία Jiangxi. 
Τέλος, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και παράθεση τιμητικού δείπνου, στους αντιπροσώπους της Κινεζικής Επαρχίας..  

Μοιράσου το άρθρο!