Πολιτική

05/10/2013 - 12:12

Επίσκεψη Τ. Κουίκ σε Σάμο και Λέσβο

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Σάμο και τη Λέσβο, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Σπύρος Γαληνός. 
 
Στη Σάμο:
1.Είχε συνάντηση με το Προεδρείο της τοπικής ΕΛΜΕ με θέματα σχετιζόμενα με διαθεσιμότητες- απολύσεις και τα οποία θα κατατεθούν τη Δευτέρα ως Ερώτηση στη Βουλή.
 
2.Συνάντηση γνωριμίας με το νεοσύστατο Σύλλογο Τριτέκνων, ο οποίος συστεγάζεται με το Σύλλογο Πολυτέκνων.
 
3.Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων κατά την οποία συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της απαγόρευσης τέλεσης αγώνων στα γήπεδα του νησιού, επειδή ξαφνικά ανακαλύφθηκε, μετά από ολόκληρες δεκαετίες, ότι δεν έχουν άδεια… λειτουργίας!
Για το θέμα αυτό ο Τέρενς Κουίκ είχε αργά χθες το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, με τον οποίο συμφωνήθηκε να έχουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα σε μία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, που έχει αναστείλει όλα τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
 
4.Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα τοπική Συντονιστική Επιτροπή, παρουσία των Πολιτευτών Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου.
 
Μυτιλήνη:
 
1.Παρακολούθηση της διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2013», για την οποία εκδόθηκε ξεχωριστό Δελτίο Τύπου. 
 
2.Επίσκεψη-επιθεώρηση στο στρατόπεδο υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή Μόριας, όπου ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», με εκπροσώπους της εθελοντικής οργάνωσης «Μετάφρασις» που παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας, με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και με εκπροσώπους της υπηρεσίας πολιτικού ασύλου, όπως και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου Δημήτριο Κουρσουμπά.
Επίσης, επισκέφθηκε και τους κοιτώνες των λαθρομεταναστών, κυρίως Σομαλών και Αφγανών, με τους οποίους είχε πολύωρη συζήτηση, διαπιστώνοντας την προσπάθεια διασφάλισης ικανοποιητικών συνθηκών διαμονής, αλλά με σοβαρές ελλείψεις στο ρουχισμό, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς, προερχόμενοι από θερμά κλίματα, δεν μπορούν να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη έχουν ενσκήψει, κυρίως τα βράδια. 
Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ανεξάρτητα με τις ανθρώπινες συνθήκες κράτησης – διαμονής που οφείλει το ελληνικό κράτος να παρέχει, διαφωνούν ριζικά με την εγκατάσταση τέτοιων στρατοπέδων και στα νησιά, καθώς αυτά ενθαρρύνουν τη ροή λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια. 
 
3.Προσκύνημα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου.
 
4.Συνάντηση γνωριμίας με τα νέα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής.
 
5.Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις δράσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα μεγάλα τοπικά προβλήματα.
 
Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, επιστρέφει απόψε στην Αθήνα. 
 
Η προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Χίο αναβλήθηκε, λόγω άλλων εκτάκτων Κινηματικών υποχρεώσεων.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!