Πολιτική

29/07/2014 - 18:17

Επίσκεψη Βουνάτσου στο Λαογραφικό Μουσείο Παπάδου

style="text-align: justify;"> 
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στη Γέρα, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, με τον Αντιδήμαρχο Γέρας, Προκόπη Γυμνάγο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου, Παναγιώτη Μιχαλάκα και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λέσβου, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο «Η Παράδοση μας», στον Παπάδο.
 
Για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου «Η Παράδοση μας», παραχωρήθηκε από το Δήμο Λέσβου το κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Παπάδου το οποίο ανακαινίσθηκε από τον εν λόγω Σύλλογο. Σ’ αυτό εκτίθενται βιοτεχνικά & ξυλουργικά εργαλεία, είδη οικοτεχνίας και λαϊκής τέχνης, παλιά εργαλεία υφαντουργίας, κεραμικά και διάφορα είδη καθημερινής χρήσης των παραδοσιακών Γεραγώτικων σπιτιών. Πρόκειται για αντικείμενα που προσέφεραν Γεραγώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε ο Λαογραφικό & Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδου Γέρας «Η Παράδοση μας» και ειδικότερα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ευστρατία Ξένου και ο Ταμίας, Γεώργιος Βουνάτσος, που είναι και υπεύθυνοι λειτουργίας του Μουσείου, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια που πρόσφεραν Παπαδιανοί που ζουν στην Αυστραλία. Το κάθε αντικείμενο έχει τη δική του ιστορία και σχέση με την παράδοση της περιοχής, και όσοι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες το επισκέπτονται, εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια.  
 
Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τον κ. Γεώργιο Βουνάτσο, την κα Ευστρατία Ξένου, τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους Γεραγώτες που συνέδραμαν εθελοντικά στη δημιουργία και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Παπάδου, το οποίο αποτελεί αληθινό κόσμημα. Επεσήμανε, τέλος, ότι ο Δήμος Λέσβου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του συνδράμει στις προσπάθειες για τη διατήρηση και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης. 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!