Πολιτική

13/04/2021 - 15:23

Επιστολή Αντιδημάρχου στον Υπουργό Υγείας: Στηρίξτε το Κέντρο Υγείας Άντισσας που καλύπτει 7 χωριά

Με παρέμβασή του στον Υπουργό Υγείας, ο Γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης και ιατρός στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, ζητά την επί της ουσίας στήριξη της σημαντικής δομής Υγείας για το νησί.

 

Το Κ.Υ. Άντισσας ως γνωστόν καλύπτει επτά (7) χωριά με τους οικισμούς τους και 5.500 κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Η απόσταση του δε από το Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι 74Km, που σημαίνει ότι ένα ασθενοφόρο για να διακομίσει ένα περιστατικό και να επιστρέψει χρειάζεται 3,5 με 4 ώρες!

 

«Κύριε Υπουργέ είναι ζωτικής σημασίας για έναν ασθενή να αντιμετωπιστεί σωστά η οξεία φάση της πάθησής του πριν διακομιστεί στο Νοσοκομείο, αλλά και πως μπορεί να γίνει αυτό όταν οι επιμελητές έχουν περιοριστεί μόλις στους εξής: σε έναν (1) παθολόγο ιατρό. Από τους υπόλοιπους ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια λόγω χρόνιας πάθησής του, ο άλλος σε άδεια ειδικού σκοπού λόγω του ότι ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και ο υποφαινόμενος, ιατρός του Κ.Υ. Άντισσας και Αντιδήμαρχος της περιοχής παρά το γεγονός ότι ανήκω στην ίδια ομάδα υψηλού κινδύνου, συνεχίζω να κάνω εφημερίες, για να μη καταρρεύσει το σύστημα. Οι εφημερίες δε, καλύπτονται και από δύο (2) ειδικευμένους ιατρούς του Κ.Υ. Καλλονής, για να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Άντισσας», γράφει στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης και συνεχίζει:

 

«Σε ότι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, οι νοσηλευτές του Κ.Υ. Άντισσας από τέσσερις (4) έμειναν δύο (2), παρά το γεγονός ότι γίναμε εμβολιαστικό κέντρο και παρά την αντίθετη γνώμη του Διευθυντή η μια (1) νοσηλεύτρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο και στην άλλη τέλειωσε η περίοδος μετακίνησης της και επέστρεψε στο Κ.Υ. Καλλονής όπου ανήκει. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα πολλές βάρδιες να είναι κενές από νοσηλευτή. Παράλληλα η μαία που κάλυψε τη θέση του Κ.Υ. Άντισσας μετακινήθηκε σχεδόν αμέσως στη Μυτιλήνη και στο Κέντρο Υγείας της Άντισσας έρχεται δύο φορές την εβδομάδα. Το πρόβλημα συνεχίζεται και στην μία παρασκευάστρια που είχε πάρει μόνιμη θέση του μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας αλλά δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε ποτέ. Η δεύτερη παρασκευάστρια βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού λόγω του ότι ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και το εργαστήριο το καλύπτουν δύο (2) παρασκευάστριες με πρόσληψη του ΟΑΕΔ και βρίσκονται ήδη σε παράταση».

 

Ο κ. Ρούσσης συνεχίζοντας την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στο Κ.Υ. Αντίσσης τονίζει ότι το κράτος μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν συμβάλει στην στήριξη του Κέντρου, αντίθετα επιβάλει μετακινήσεις προσωπικού χωρίς να προχωρά και σε αντικαταστάσεις. 

 

«Για όλα ετούτα, ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες του Κέντρου Υγείας, γιατί όλοι οι Έλληνες έχουν τα ίδια δικαιώματα στην Υγεία και οι κάτοικοι που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Άντισσας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», καταλήγει η επιστολή του κ. Ρούσση. 

Μοιράσου το άρθρο!