Πολιτική

20/12/2012 - 16:57

Επιστολή «αποσυνθέτει» το Δημήτρη Βουνάτσο και την παράταξή του

Επιστολή «αποσυνθέτει» το Δημήτρη Βουνάτσο και την παράταξή του

trong>Η επιστολή των Δημοτικών Συμβουλών τα λέει όλα... οι πρώην συνεργάτες του Δημητρή Βουνάτσου με αυτή τους την επιστολή ουσιαστικά "αποσυνθέτουν" το Δήμαρχο και την παράταξή του.... οι προσδοκίες των κατοίκων της Λέσβου μέσα σε δύο χρόνια έγιναν καταστροφή και αυταρχισμός.

Διαβάστε την επιστολή , κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.

 

Αγαπητοί συμπολίτες μας,
Μετά την παραλαβή της ειδικής πρόσκλησης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», για να παραστούμε στη συνεδρίαση του συνδυασμού με αποκλειστικό θέμα τη διαγραφή των τεσσάρων μας, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:
1.Ο κ. Βουνάτσος επικαλείται το άρθρο 66 (παρ.3,5,6) του Καλλικρατικού νόμου.Παραβλέπει όμως την πρώτη παράγραφο  του ιδίου άρθρου, όπου ο νομοθέτης ρητά λέει: «Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν το απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση».
2. Αντιπαρερχόμαστε τη λογική της πολυσέλιδης αυτής πρόσκλησης –κατηγορητηρίου, η οποία βασίζεται σε έωλα και αναληθή σχόλια «κουτσομπολίστικου» τύπου. Θεωρούμε το κείμενο μη σοβαρό,διότι επεισέρχεται σε προσωπικά δεδομένα και συζητήσεις με συναδέλφους μας σε πολύ προγενεστέστερο χρόνο. Κατά τον κ. Βουνάτσο ποινικοποιείται κι η κοινωνική ζωή μας.
3.Η μη ψήφιση των ανταποδοτικών τελών  & από τους τέσσερις, αποτελεί πολιτική επιλογή και πράξη. Στο σημερινό σκληρό οικονομικό περιβάλλον που οι συνδημότες μας αγωνίζονται για να επιβιώσουν,ακόμη ένα «χαράτσι», αυτή τη φορά από το Δήμο, θα αποτελούσε μια επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.Άλλωστε, υπενθυμίζουμε, ότι οι συνεχείς αυξήσεις νερού, ανταποδοτικών τελών, κ.ά., δεν ήταν στις προεκλογικές γενικές αρχές και θέσεις της πολιτικής του συνδυασμού μας , στον οποίο συμμετείχαμε. Αυτή η οικονομική – «φορομπηχτική» πολιτική που εφαρμόζεται από τη Δημοτική αρχή, καθόλου δεν απέχει από τη μνημονιακή  κυβερνητική πολιτική   που με τόση άνεση καταδίκαζε μέχρι πρότινος ο κ. Βουνάτσος.
Κλείνοντας, θέλουμε να μεταφέρουμε στο λεσβιακό λαό την ισχυρή μας βούληση και αποφασιστικότητα να παραμείνουμε στις θέσεις μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και να τον εκπροσωπούμε επάξια.Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που χρόνια μας γνωρίζουν και μας εμπιστεύονται ,διότι με την ψήφο τους μας κατέταξαν σε υψηλές θέσεις, γεγονός  που προσέδωσε ένα μεγάλο ποσοστό νίκης στο συνδυασμό «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ».
Δηλώνουμε ότι ειδικές συνεδριάσεις τύπου «λαικών δικαστηρίων» με προειλημμένες αποφάσεις δε μας αγγίζουν. Αλλωστε «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».
Επίσης διοικήσεις που βασίζονται στη μη δημοκρατική «ενός ανδρός αρχή» δεν μας εμπνέουν.
Προχωρούμε αταλάντευτα στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Λέσβιους πολίτες. Ευχόμαστε το ίδιο να κάνει κι η Δημοτική αρχή: Να διοικήσει επιτέλους σωστά και απερίσπαστα τον τόπο μας…και να μην καλύπτει την αδυναμία παραγωγής έργου με προγραφές και καρατομήσεις ως νέος Ροβεσπιέρος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λέσβου
ΔΟΛΚΑ  ΣΟΦΙΑ
ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!