Πολιτική

29/04/2011 - 14:36

Επιστολή Αστυρακάκη για Μουσείο Τεριάντ

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τεριάντ, που ορίστηκε πρόσφατα, κα Αλεξάνδρα Μπούνια, Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απέστειλε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κώστας Αστυρακάκης,   με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Λέσβου, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα ΜΜΕ, ζητώντας να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τεριάντ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε πως μετά από καθυστέρηση 8 μηνών το Υπουργείο Πολιτισμού, προχώρησε στη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου TERIAD.

Παράλληλα, έχει δρομολογήσει, χωρίς τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες, τη μεταφορά των πινάκων του Μουσείου στην Αθήνα, αλλά και την έναρξη των εργασιών που προβλέπονται μετά την έγκριση προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζητάμε να συγκαλέσετε επειγόντως Διοικητικό Συμβούλιο –ακόμα κι αν ο ορισμός του Δ.Σ. δεν έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ρόλος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι εποπτικός. Δεν έχει την κυριότητα του Μουσείου, ούτε του περιεχομένου του, που αποτελεί πολύτιμη περιουσία του Λεσβιακού λαού, τον οποίο εκπροσωπεί με τον πιο τυπικό και ουσιαστικό τρόπο ο Δήμος Λέσβου.

Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Πολιτισμού είναι παράνομες και καταχρηστικές αφού για οποιαδήποτε δράση αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου και μόνον αυτό.

Η τριμελής εκπροσώπηση του Δήμου στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να προστατεύσει εσάς, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και την περιουσία του Λεσβιακού λαού από αυθαιρεσίες, προχειρότητες-αν όχι σκοπιμότητες.

Παρακαλώ συγκαλέστε άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο κανονικό ή άτυπο».

Μοιράσου το άρθρο!