Πολιτική

05/05/2015 - 09:01

Επιστολή "Δικτύου" για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

r />                                                                                                               Προς : Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Βούτση
                                                                                                             Κοινοπ: Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ                   
    Βουλευτές  Νομού Λέσβου
    Δήμαρχο Λέσβου


Θέμα : Αλλαγές στον «Καλλικράτη».    

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Εν όψει της επικείμενης Διοικητικής Αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου, που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, θέτει εκ νέου την αναγκαιότητα χωροταξικών αλλαγών στο Δήμο Λέσβου.
Θέλουμε να επισημάνουμε με έμφαση ότι οι όποιες αλλαγές στον υφιστάμενο χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού μας, θα πρέπει να προκύψουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν την μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), του γεωγραφικού ανάγλυφου και των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, αλλά και μείζονα ζητήματα όπως η κατανομή του προσωπικού, των πόρων και των μέσων, ώστε στο μεγάλο διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές, να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών και λειτουργικών Δήμων στη Λέσβο.
Επίσης, θεωρούμε επιβεβλημένη την αλλαγή σε μια σειρά από σοβαρά θεσμικά ζητήματα, που άπτονται της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και για τα οποία θα σας σταλούν αναλυτικές προτάσεις κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Τέλος, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες και ενημέρωση, με στόχο πάντα να συμβάλουμε εποικοδομητικά με εμπεριστατωμένες προτάσεις, στη συζήτηση που θα διεξαχθεί, για το εξαιρετικής σημασίας ζήτημα των αλλαγών στον «Καλλικράτη» και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο σε μια διοικητική μεταρρύθμιση που θα λειτουργεί προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση των συμπολιτών μας.   

                                                                                                                              Για το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                            Προκόπης  Σινάνης
 

Μοιράσου το άρθρο!