Πολιτική

06/09/2013 - 14:30

Επιστολή Δημάρχου για το πρόβλημα με τους τσιγγάνους στο χώρο του πάρκινγ

Ο

Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος έστειλε σήμερα 6.9.2013 την παρακάτω επιστολή για το θέμα των τσιγγάνων στους: 1. Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Γιάννη Βατό, 2. Λιμενάρχη Μυτιλήνης Εμμανουήλ Βόμβα, 3.Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κώστα Κορδώνη, 4.Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου Δημήτρη Κουρσουμπά, 5.Πρόεδρο Επιμελητηρίου Θράσο Καλογρίδη και 6.Προϊστάμενο ΣΔΟΕ Δημήτρη Βαρδαξή με τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

«Κύριοι,

            Η ομόφωνη απόφαση όλων μας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την προηγούμενη Δευτέρα 02.09.2013, για την ανυποχώρητη και αποτελεσματική και συντονισμένη πλέον, κατά Νόμον, δράση όλων των αρμοδίων φορέων που έλαβαν μέρος σ’ αυτή, και τα πρώτα μέτρα, που ήδη ελήφθησαν, για την αντιμετώπιση της παράνομης εγκατάστασης μερίδας τσιγγάνων μονίμως στον χώρο του πάρκινγκ στη Μυτιλήνη και σε ορισμένα άλλα μέρη του νησιού μας, επί σειρά ετών, με τις εντεύθεν πολύμορφες παράνομες δράσεις τους, χαιρετίστηκε με ανακούφιση από τους συνδημότες μας και τον τοπικό Τύπο, ώστε να αποκατασταθεί η ευνομία, η τάξη, η καθαριότητα και η απρόσκοπτη και ελεύθερη κοινωνική λειτουργία των ως άνω δημοσίων χώρων.

Σήμερα όμως, και το φέρω εις γνώσιν σας, στη 01.00 μετά μεσονύκτιον  δέχθηκα τηλεφώνημα, ότι ευάριθμη ομάδα τσιγγάνων, θρασύτατα και μη υπολογίζοντας κανέναν, εγκαταστάθηκε και πάλι στον ως άνω χώρο του πάρκινγκ του λιμανιού της Μυτιλήνης με όλες τις εντεύθεν λοιπές δραστηριότητές τους, γεγονός το οποίο διεπίστωσα, πραγματοποιήσας αυτοψία στην εν λόγω περιοχή, επί παρουσία μάρτυρος! Επίσης, σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, δέχθηκα νεώτερο τηλεφώνημα περί της δραστηριοποιήσεως των ως άνω, όλων των ηλικιών, όπισθεν του χώρου στάθμευσης Δημοσίας Χρήσεως μικρών φορτηγών (πλησίον της ΔΕΗ). Έστειλα εθελοντή φωτογράφο κι έβγαλε τις συναπτόμενες στο παρόν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δικά τους αυτοκίνητα, μπόγοι ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, χαρτόκουτες και λοιπά επί του εδάφους, μικρά παιδιά που κάνουν τους παρκαδόρους και ζητούν χρήματα, διαπληκτιζόμενα και μεταξύ τους. Οι δε μεγάλης ηλικίας είπαν στον φωτογράφο «να μας αφήσετε επιτέλους ήσυχους».

Απαιτείται, επομένως, η σιδηρά εφαρμογή του Νόμου από τις αρμόδιες Κρατικές διωκτικές αρχές της Λέσβου κατά των μη συμμορφούμενων, ακόμη και κατά την αυτόφωρη διαδικασία και η προσαγωγή τους στην Εισαγγελική και Δικαστική Αρχή. Αλλιώς, ο εξευτελισμός όλων μας για την ανικανότητά μας και την αναποτελεσματικότητα των επανειλημμένων συσκέψεών μας, θα καταστεί εκλαμπρότατα παροιμιώδης, ανά την Επικράτεια.

Και σε αντίθετη περίπτωση, σ’ ό,τι με αφορά, εγώ ως Δήμαρχος, είμαι υποχρεωμένος πλέον να μεταφέρω το πρόβλημα αυτό, που μας καταβασανίζει επί έτη, στις Προϊστάμενες Αρχές, των εν Λέσβω Κρατικών Αρχών, στην Αθήνα, ώστε να διενεργηθούν παρ’ αυτών τα δέοντα».


 

Διαβάστε επίσης:

 

Έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος Λέσβου να φωτογραφίζει μικρά παιδιά;

Μοιράσου το άρθρο!