Πολιτική

16/10/2012 - 14:30

Επιστολή Δημάρχου στον Υπουργό για τη κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής

Επιστολή Δημάρχου στον Υπουργό για τη κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, την παρακάτω επιστολή.

 


                                                          ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη Υπουργό Εσωτερικών


    Αθήνα
        Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
        Σε απάντηση του από αριθμ. πρωτ. 38775/11-10-12 εγγράφου σας, παρεληφθέντος την 12/10/12, δια του οποίου ετάσσετο  προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 να απαντήσουν οι Δήμαρχοι των καταργούμενων Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Καλλονής Λέσβου, εάν διαθέτουν οικήματα για να στεγαστούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης των Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις, δηλαδή ένα είδος φορολογικού ΚΕΠ, μέχρι τεσσάρων υπαλλήλων, τα οποία υποκαθιστούν τις καταργούμενες Δ.Ο.Υ., στο υπ’ αρίθμ. πρωτ. 08708/5-10-12 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνάπτεται στο ως άνω έγγραφό σας, αναλαμβάνοντας οι Δήμοι και τις λειτουργικές δαπάνες των γραφείων αυτών, σας γνωστοποιώ, ότι ο Δήμος Λέσβου, εμπροθέσμως, χθες δηλαδή, ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Οκτωβρίου, έδωσε θετική απάντηση με το υπ’ αρίθμ. πρωτ. 92806 έγγραφό μας, προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών –Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ, του Υπουργείου σας, το οποίο και σας επισυνάπτω στην παρούσα μου.

       Όμως, Αξιότιμε κ. Υπουργέ, θεωρούμε μέγα διοικητικό και πολιτικό λάθος, όπως επισημαίνουμε, στην ως άνω απάντησή μας, την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καλλονής, η οποία συγκεντρώνει πάσης φύσεως συναλλαγές των συνδημοτών μας, της αρμοδιότητός της, του κεντρικού, βόρειου και δυτικού μέρους του μεγαλύτερου εκτατικά Δήμου της Ελληνικής Επικράτεας. Και θα δημιουργηθούν αφάνταστη καταταλαιπώρηση στους πολίτες του προαναφερόμενου τμήματος του Νησιού μας και λοιπές επιβλαβείς παρενέργειες, ιδίως στην πόλη της Μυτιλήνης, πρωτεύουσας του νησιού μας, όπως αναλυτικότερα εκθέτουμε στο σχετικό υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα του βορειοδυτικού και κεντρικού νησιού μας, αλλά και στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, (συμπεριλαμβάνοντας και την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πλωμαρίου και Μήθυμνας Λέσβου), αρχής γενομένης από το Φθινόπωρο το 2011, οι οποίες απεστάλησαν προς πάσαν Αρχή και Εξουσία, Κυβερνητική και Κοινοβουλευτική και σε όλους τους διατελέσαντες έκτοτε Πρωθυπουργούς και Αρχηγούς κομμάτων  της Βουλής. Υπήρξαν δε, και σχετικές Κυβερνητικές δεσμεύσεις, επί εσχάτων, περί μη καταργήσεως της Δ.Ο.Υ. Καλλονής, ανακοινωθείσες επισήμως στους συνδημότες μας, δια των τοπικών Μ.Μ.Ε.
         Και επιμένουμε, παρά  η δοθείσα ως άνω συναίνεσή μας να στεγάσουμε στο τέως Δημαρχείο Καλλονής, όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Δημοτικής αυτής Ενότητας, και να αναλάβουμε το λειτουργικό κόστος του ως άνω φορολογικού γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών, ότι επιβάλλεται, η πάση θυσία εξαίρεση από τον κατάλογο των καταργούμενων Δ.Ο.Υ. της Χώρας, η Δ.Ο.Υ. Καλλονής Δήμου Λέσβου, για όσους λόγους επαναλαμβάνω, εκτίθενται στα επισυναπτόμενα στην παρούσα μου ως άνω έγγραφα, έστω την ύστατη στιγμή. Αλλιώς, οι ευθύνες δεν θα βαρύνουν φυσικά τη Δημοτική μας Αρχή.


                                                                                                  Με τιμή
                                                                                    Ο Δήμαρχος Λέσβου


                                                                                    Δημήτρης Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!