Πολιτική

30/10/2013 - 18:38

Επιστολή Ν. Σηφουνάκη στον Περιφερειάρχη για το θέμα των ακτοπλοικών συνδέσεων

Η επιστολή που έστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκης προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο σύσκεψης στην Περιφέρεια με θέμα «Υποβάθμιση των Συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

----------

29.10. 2013

Προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Υπόψη Περιφερειάρχη

κ. Νάσου Γιακαλή

Μυτιλήνη

Κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως σας ενημέρωσα, κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου, με τους άλλους συναδέλφους Βουλευτές απ’ την Περιφέρεια, οι προγραμματισμένες ήδη υποχρεώσεις μου δεν θα μου επιτρέψουν να παραστώ σήμερα, στη σύσκεψη για το Ακτοπλοϊκό.

Γνωρίζετε τα επιχειρήματά, που είχα την ευκαιρία να αναπτύξω στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη, για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά, λόγω της πρόσφατης συρρίκνωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Τόνισα ιδιαίτερα ότι η κατάσταση για τους κατοίκους της Λέσβου είναι τραγική, με τα μόλις τρία δρομολόγια προς Πειραιά την εβδομάδα, για δε τη Λήμνο η κατάσταση εξελίσσεται ακόμα χειρότερη.

Μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές καλέσαμε τον υπουργό να ενεργήσει άμεσα ώστε να εξασφαλισθεί για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η καθημερινή ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την Αττική, αλλά και η τακτική σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και άλλους προορισμούς.

Παρόλο που κ. Υπουργός, κατά τη συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι τα δύο εβδομαδιαία δρομολόγια Ro-Ro στη γραμμή της Μυτιλήνης θα είναι σε διαφορετικές ημέρες σε σχέση με τα επιβατικά πλοία, καθώς και ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα για επέκταση της επιδότησης σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εκτιμώ ότι επιβάλλεται η πίεση.

Παρακαλώ αν έχετε την καλοσύνη να με κρατήσετε ενήμερο για τα συμπεράσματα της σημερινής σύσκεψης, ώστε να συντονιστώ μαζί σας στη περαιτέρω πορεία του θέματος.

Με εκτίμηση

Νίκος Σηφουνάκης

Μοιράσου το άρθρο!