Πολιτική

28/09/2012 - 06:57

Επιστολή παραίτησης Γιώργου Πάλλη από το Δ.Σ. της Α.Δ.Ε.Λ.

Επιστολή παραίτησης Γιώργου Πάλλη από το Δ.Σ. της  Α.Δ.Ε.Λ.

ΑΔΕΛ

Η

επιστολή παραίτησης του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλαγή Πορείας» από το διοικητικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε : 

Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. 
 
Η παραίτηση μου στο μέσο της θητείας του παρόντος Δ.Σ , ως εκπρόσωπου της αντιπολίτευσης,  αποτελεί δημόσια δέσμευση μου κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχα εκφράσει την βούληση μου να το πράξω προκειμένου την θέση μου λάβει συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος, άλλης παράταξης. Η παραίτηση μου όμως σχετίζεται και με την λειτουργία της εταιρείας και του Δ.Σ. αυτής.    
 
Η διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη που έχω εγώ προσωπικά και η παράταξη που εκπροσωπώ, σε σχέση με το προεδρείο του Δ.Σ της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., ως προς  τον ρόλο που πρέπει να υπηρετεί μια δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία, αλλά και η εν γένει κακή λειτουργία του Δ.Σ.,  δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή πέραν της παραίτησης. Θεωρώ ότι μια δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία, σε εποχή βαθειάς οικονομικής αλλά κυρίως κοινωνικής κρίσης, αξιοποιώντας τις νομοθετικές δυνατότητες και την ευελιξία που της διαθέτουν, οφείλει να διαμορφώνει μια άλλου τύπου αναπτυξιακή πολιτική για τον τόπο. Οφείλει να είναι βασισμένη στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της διαμόρφωσης σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπικής κοινωνίας, στη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με ουσιαστικές παρεμβάσεις, στη κοινωνική ευαισθησία και προσφορά, στη στήριξη της καινοτομίας. Πρέπει να είναι εργαλείο στήριξης και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας,  με στόχο και σκοπό την ενδυνάμωση του δημόσιου χώρου και την άσκηση πολιτικών πέρα από το κράτος και την δυσλειτουργία του και τους «κανόνες» της ελεύθερης αγοράς που έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την τοπική οικονομία.       
 
Γιώργος Πάλλης
Επικ. Δημοτικής Παράταξης «Αλλαγή Πορείας»
       Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου 
 

Μοιράσου το άρθρο!