Πολιτική

17/07/2013 - 05:53

Επιστολή Παύλου Βογιατζή για την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ κατοίκων χωριών κάτω από 2.000

yle="text-align: justify;">Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., κ. Αθανάσιο Μπούρα, συνυπέγραψε μαζί με άλλους 12 συναδέλφους του Βουλευτές, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής. Θέμα της επιστολής είναι η πρόταση της Προέδρου του ΟΑΕΕ, κας. Κωτίδου, περί υποχρεωτικής ένταξης στον ΟΑΕΕ όλων όσων έχουν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, ακόμη και σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι 13 Βουλευτές της Ν.Δ. που συνυπογράφουν την εν λόγω επιστολή, η ενδεχόμενη εφαρμογή μίας τέτοιας ρύθμισης θα είναι καταστροφική για τις τοπικές οικονομίες, ιδιαίτερα των χωριών εκείνων που αριθμούν κάτω από 2.000 κατοίκους, γι’ αυτό και τονίζουν πως οι οικονομικές παράμετροι της ρύθμισης που ισχύει σήμερα, υπερκαλύπτουν τις προϋποθέσεις ένταξης κάποιου στον ΟΑΕΕ.
 




Προς:
Τον Γενικό Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν.Δ.
κ. Μπούρα Αθανάσιο



Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα,

Τις τελευταίες μέρες διακινείται η άποψη ότι για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα και σε χωριά κάτω από 2000 κατοίκους.
Η πρόταση, λέγεται, ότι είναι της Πρόεδρου του ΟΑΕΕ κα. Κωτίδου και την ενστερνίζονται οι Υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας και Βρούτσης.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Η λογική να επιβληθεί η ασφάλιση ΟΑΕΕ στον υπερήλικα καφετζή και την κομμώτρια, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την επαρχία και την τοπική κοινωνία. Θα κλείσουν καφενεία και θα δουλεύουν πολλοί παράνομα χωρίς βέβαια να πληρώνει κανείς.
Σήμερα οι οικονομικές παράμετροι της ρύθμισης που ισχύει, υπερκαλύπτουν τις προϋποθέσεις ένταξης κάποιου στον ΟΑΕΕ.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, επειδή ζούμε στην επαρχία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στην επαρχία, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια ρύθμιση η οποία θα λειτουργήσει απολύτως αντίστροφα από αυτό που θα επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο και θα επιφέρει άλλο ένα χτύπημα στην κοινωνία των χωριών κάτω από 2000 κατοίκους.


Με τιμή και εκτίμηση,

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Τζαμτζής Ιωάννης, Κοσμήτορας της Βουλής, Ν. Πέλλας
Βλαχογιάννης Ηλίας, Ν. Τρικάλων
Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Ν. Μεσσηνίας
Μπατσαρά Γεωργία, Ν. Ημαθίας
Σολδάτος Θεόδωρος, Ν. Λευκάδος
Σκόνδρα Ασημίνα, Ν. Καρδίτσας
Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Ν. Ευρυτανίας
Βογιατζής Παύλος, Ν. Λέσβου
Παπαδημητρίου-Μάνη Άννα, Ν. Πιερίας
Κουτσούμπας Ανδρέας, Ν. Βοιωτίας
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ν. Φλώρινας
Αναστασιάδης Σάββας, Β΄Θεσσαλονίκης
Κόλλιας Κωνσταντίνος, Ν. Κορινθίας

Μοιράσου το άρθρο!