Πολιτική

24/10/2012 - 06:06

Επιστολή Περιφερειάρχη για το ενδεχόμενο κατάργησης του ειδικού καθεστώτος φορολογίας

Επιστολή Περιφερειάρχη για το ενδεχόμενο κατάργησης του ειδικού καθεστώτος

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την σκέψη κατάργησης του ειδικού καθεστώτος φορολογίας για τα μικρά νησιά μέχρι 3.100 κατοίκους.
Ο κ. Γιακαλής στην επιστολή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το ειδικό αυτό καθεστώς θεσπίστηκε από την ελληνική πολιτεία, ως κίνητρο για τη συγκράτηση του πληθυσμού και για να βοηθηθεί η έτσι κι αλλιώς προβληματική τους ανάπτυξη, λόγω των ειδικών συνθηκών και των δυσκολιών που επικρατούν, με ζητούμενο μια πολιτική νησιωτικότητας αντάξια μιας Ευρωπαϊκής χώρας».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης χαρακτηρίζει στην επιστολή του ως «αδιανόητο το να καταργηθεί μία ευνοϊκή διάταξη για τους ακρίτες-φύλακες του Άη Στράτη, των Ψαρών, των Οινουσσών, των Φούρνων και της Θύμαινας», ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος.
Η επιστολή του, κοινοποιείται στους Υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Ι. Στουρνάρα και Γ. Μαυραγάνη και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Μοιράσου το άρθρο!