Πολιτική

19/10/2012 - 13:51

Επιστολή Π.Βογιατζή για τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης

Επιστολή Π.Βογιατζή

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, έστειλε σήμερα κοινή επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας την προσωπική τους παρέμβαση προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην υλοποίηση σημαντικών έργων ύδρευσης - αποχέτευσης στο νησί της Λέσβου, τα οποία έχουν ενταχθεί ή θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Στην επιστολή του ο Βουλευτής επικεντρώνεται στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη Λέσβο, τα οποία σχετίζονται τόσο με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και με τις δυσκολίες εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη, και τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης στο νησί.

Με την παρούσα επιστολή ο Βουλευτής απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν, στο πλαίσιο και της επιτάχυνσης των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να δοθούν λύσεις, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση βασικών υποδομών ύδρευσης – αποχέτευσης στη Λέσβο. Έργα υποδομής, τα οποία θα συμβάλουν καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των κατοίκων του νησιού.

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να τους ενημερώσει και κατ’ ιδίαν για τα προβλήματα αυτά.

 

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Βασική μου επιδίωξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντησή μου τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών, όσο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να τους ενημερώσω προσωπικά για τα προβλήματα αυτά και για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε η Λέσβος να αποκτήσει ένα σύγχρονο σύστημα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρόκειται για ένα θέμα που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του νησιού μας και την ανάπτυξη του τόπου μας και ευελπιστώ ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κατανοήσουν την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης του προβλήματος και θα δεσμευτούν για την άμεση διευθέτησή του».

Μοιράσου το άρθρο!