Πολιτική

07/11/2013 - 18:43

Επιστολή Π.Βογιατζή προς υπουργό Παιδείας για Μουσικό Σχολείο Λέσβου

Επιστολή Π.Βογιατζή προς υπουργό Παιδείας για Μουσικό Σχολείο Λέσβου

yle="text-align: justify;">Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και την τύχη του αρχοντικού Κατσάνη.

Την απογοήτευσή του εκφράζει στην επιστολή του ο Βουλευτής, καθώς με βάση και τα πρόσφατα δημοσιεύματα επιβεβαιώνεται ότι τίποτα δεν έχει προχωρήσει στην υπόθεση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Μετά τις αλλεπάλληλες επαφές του τόσο με τον ίδιο τον Υπουργό από τον περασμένο Οκτώβριο, όσο και με τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα. Παπαδανιήλ, πέρυσι τον Ιανουάριο, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη.
Η πρωτοφανής απροθυμία των αρμόδιων τοπικών αρχών να συνεργαστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να μπορέσει εν συνεχεία το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έγκριση του κτιριολογικού και να ξεκινήσει η μελέτη, προκαλεί σήμερα όλη αυτή την αναστάτωση, όπως αποτυπώνεται και στα πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα, περί επιστροφής του ακινήτου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να παρέμβει προσωπικά, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να πράξουν τα δέοντα και να μην επιστραφεί το ακίνητο αυτό που εδώ και 19 χρόνια περιμένει να στεγάσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης στο Υπουργείο Οικονομικών.
«Είναι πραγματικά κρίμα εξαιτίας της ολιγωρίας κάποιων αρμόδιων να χαθεί οριστικά η δυνατότητα το Αρχοντικό Κατσάνη, το οποίο εδώ και 19 χρόνια παραμένει εντελώς αναξιοποίητο, να στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης. Από την πλευρά μου θεωρώ πως έχω πράξει ό,τι δύναμαι, προκειμένου το μουσικό σχολείο να μεταφερθεί επιτέλους στο κτίριο που εξαρχής του παραχωρήθηκε και που του αξίζει.

Παρακαλώ πολύ για ακόμη μία φορά, όλους τους αρμόδιους να κινητοποιηθούν, προκειμένου να μη χαθεί η δυνατότητα για την στέγαση του σχολείου και για να ξεκινήσει η μελέτη το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Βουλευτής.
 

Μοιράσου το άρθρο!