Πολιτική

03/10/2012 - 17:46

Επιστολή sos από Δημήτρη Βουνάτσο

Επιστολή sos από Δημήτρη Βουνάτσο

&n

bsp;

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Κώστα Ασκούνη και στους Βουλευτές Νομού Λέσβου, κ. Παύλο Βογιατζή, κ. Γιάννη Ζερδελή και κ. Νίκο Σηφουνάκη, την παρακάτω επιστολή
 
 
         Η Δημοτική Αρχή Λέσβου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο, έλαβε μέρος στην κινητοποίηση των Σωματείων εργαζομένων του Δήμου και της ΔΕΥΑ, σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Οκτωβρίου 2012, με τα δικαιώτατα αιτήματα:
         « 1.Άμμεση χρηματοδότηση στους Δήμους
2. Δεν αντέχουμε άλλες μειώσεις μισθού
3. Όχι στις νέες εφεδρείες-απολύσεις
4. Όχι στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων»
ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
         Η Δημοτική Αρχή δεν συμπαραστέκεται απλώς στους εργαζομένους του Δήμου και της ΔΕΥΑ, αλλά, αξιώνει να αλλάξει η πολιτική της τρικομματικής Κυβέρνησης που σε σύμπλευση με την Τρόικα, διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιορίζοντας καθημερινά τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους Δημότες, παράλληλα με όλα τα πλήγματα που δέχονται από την ανάλγητη αυτή πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος μας, ο μεγαλύτερος εκτατικά Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, συντεθείς εκ των 13 προϋφιστάμενων Καποδιστριακών Δήμων και κατάχρεος εκ των κληρονομημένων χρεών 35 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων μας, ενισχύοντας τους κολοβομένους ΚΑΠ με 400.000 τον μήνα, εξ ιδίων εσόδων του, μέχρι τον Δεκέμβριο ε.ε., οπότε και θα υποχρεωθεί να αναστείλει την λειτουργία του, ακολουθώντας την τύχη πάμπολλων άλλων Δήμων της Χώρας μας.
      Υιοθετεί η Δημοτική Αρχή τις θέσεις των σωματείων του Δήμου και της ΔΕΥΑ, που στην προκήρυξή τους αναφέρουν:
« Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον από όλους ότι η συνταγή των μνημονίων είναι λάθος και αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική, ταξική και αντικοινωνική πολιτική.
        Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια, σχεδιάζουν νέες βάρβαρες  περικοπές, αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Υπηρεσιών και Οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων. Διαλύουν τους Δήμους πετσοκόβοντας τους πόρους τους, οδηγώντας τους σε κλείσιμο. Ήδη οι  πρώτοι Δήμοι στην Αττική έχουν κλείσει επ ‘ αόριστον.
       Αντιστέκονται οι εργαζόμενοι στην εξαθλίωσή τους, αντιστέκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών τους προς τους Δημότες.

Μοιράσου το άρθρο!