Πολιτική

22/09/2015 - 19:57

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου για το προσφυγικό

Π

ΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / Κο ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
 
ΘΕΜΑ: Σύνοδος Κορυφής και Προσφυγικό / Μεταναστευτικό

 
Κύριε Πρόεδρε,
               Τα Μέλη της ΄Ενωσής μας, το Δ.Σ. και ο Πρόεδρός του, σας συγχαίρουν θερμά για τη μεγάλη, καθαρή (για δεύτερη φορά) εκλογική σας νίκη, προσβλέποντας κι ευχόμενοι οι στόχοι και τα οράματά σας ν’ ανταμώσουν με τις προσδοκίες τους, υπέρ της Χώρας μας, της Ε.Ε. και του κόσμου ολόκληρου.
Κύριε Πρόεδρε,
               Μ’ αφορμή την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα παραστείτε κι ύστερα απ’ τις δραματικές εξελίξεις του εν δυνάμει κι ολοένα διογκούμενου Πανευρωπαϊκού (αν όχι και πλανητικού) προβλήματος που όλοι μας βιώνουμε, σας επισημαίνουμε τη μεγάλη σημασία της θέσπισης / εφαρμογής του Προσφυγικού / Μεταναστευτικού ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ,  ανάλογου του αντίστοιχου ισχύοντος Εεργειακού Αποτυπώματος (Άνθρακος), ιδιαίτερα για τις Χώρες του Νότου, που δέχονται, μεσούσης της ύφεσης, υπερβολικά μεγάλες / ανεξέλεγκτες εισροές, αναντίστοιχες με τη ΦΕΡΟΥΣΑ ικανότητά τους (φυσικών κι ανθρωπογενών συστημάτων), σε βάρος κυρίως:

  • Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αξιών, αξιοπρέπειας κ.ά, τόσο των εισερχομένων (π.χ. από πνιγμούς, δυστυχήματα, θανάτους, εκμετάλλευση από διάφορα κυκλώματα, έκνομων ενεργειών / πρακτικών κλπ), όσο και των ντόπιων
  • Της Εθνικής μας Κυριαρχίας (καθώς και του ΑΕΠ, Απασχόλησης, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής),
  • Της προστασίας / σεβασμού των συνόρων της Ε.Ε. κι όχι μόνο……
  • Της Κοινωνικής Συνοχής και της έννομης τάξης εντός της Ε.Ε…….

         Βέβαιοι για τη θετική αντιμετώπιση των παραπάνω
 
Με τιμή
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ     ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ

Μοιράσου το άρθρο!