Πολιτική

11/03/2013 - 16:35

Επιστολή Ταξιαρχούλας Πνακά για τον εμπαιγμό στην προμήθεια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

Επιστολή Ταξιαρχούλας Πνακά για τον εμπαιγμό στην προμήθεια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΠΝΑΚΑ

 

«Εμείς είμαστε εδώ για να σας αλλάξουμε τα φώτα».

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής έχει ξεπεράσει πια τα όρια.

Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια της συνεργασίας και της συναίνεσης ψηφίσαμε όλοι για να περάσει ο προϋπολογισμός και να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος, ένας όρος για την ψήφιση ήταν να μπούνε αναλογίες προμηθειών για τους πρώην Δήμους όπως πχ. το 50% των προμηθειών σε λαμπτήρες να είναι για τον πρώην Δήμο Μυτιλήνης και το υπόλοιπο για τους άλλους πρώην Δήμους του νησιού μας.

Αυτό έγινε με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των χωριών να ξέρουν το ποσό από τις προμήθειες που τους αναλογεί, τι μπορούν και σε τι ποσό μπορούν να προμηθευτούν για την περιοχή τους και να μην γίνονται επαίτες για μια λάμπα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης υπάρχει θέμα  έγκριση μελέτης με τίτλο        << ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ>>, προϋπολογισμού ευρώ 14.994,74 με τον ΦΠΑ.

Ερώτημα 1  : Οι άλλες περιοχές δεν χρειάζονται λάμπες ;

Ερώτημα 2 : Ενώ υπάρχουν έτοιμες μελέτες και για άλλες γεωγραφικές ενότητες γιατί δεν μπαίνει θέμα συζήτησης στο Συμβούλιο της Τετάρτης ;

Ερώτημα 3 : Ποιος καθορίζει τον προμηθευτή της απευθείας ανάθεσης ;

Καλείτε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κουνιαρέλλης Ηλίας να απαντήσει γιατί αυτός ο εμπαιγμός ;

Δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί ότι δεν υπάρχουν μελέτες άλλες έτοιμες και επίσης δεν μπορεί να μας πει ότι από την προμήθεια των 15.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν λαμπτήρες και σε άλλες περιοχές όπως πχ Δ.Ε. Πλωμαρίου ή Πέτρας, ενώ είναι για την Μυτιλήνη, γιατί αυτό σημαίνει έλλειψη διαφάνειας. Και αν μη τι άλλο αναμμένη λάμπα τα χωριά έχουν να δουν δυο (2) χρόνια.

Βλέπεται από λάμπες έχουν ανάγκη όλες οι Δημοτικές Ενότητες και όχι μόνο η Μυτιλήνη, για να είναι θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Εάν οι Γεωγραφικοί Αντιδήμαρχοι και οι Γεωγραφικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι επιτρέψουν να περάσει και να ψηφιστεί τέτοιο θέμα την Τετάρτη χωρίς να είναι μέσα η γεωγραφική τους περιοχή τότε όταν θα πάνε στα χωριά τους, να βγούνε με θάρρος και να πουν στους δημότες ότι «εμείς δεν είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε εσάς αλλά για να σας αλλάξουμε τα φώτα».

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΠΝΑΚΑ

Μοιράσου το άρθρο!