Πολιτική

17/09/2013 - 10:45

Επιθεώρη έργων στην Καλλονή από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη

Ο

Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου, κ. Ηρακλής Βερβέρης, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Γιώργο Σπανέλλη και την Προϊσταμένη των κτιριακών εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Λέσβου κα Μαρία Τσακίρη, επισκέφτηκαν την Καλλονή προκειμένου να επιβλέψουν την πορεία των παρακάτω έργων:

1.«Κατασκευή ΤΕΕ Καλλονής»
2.«Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Κέντρου Υγείας της Δ.Ε. Καλλονής»

Η πορεία των εργασιών έδειξε ότι το ΤΕΕ Καλλονής είναι έτοιμο προς παράδοση, ωστόσο απαιτούνται ορισμένες ενέργειες για την ολοκλήρωσή του, όπως η παροχή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ  καθώς και η παραλαβή του έργου από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και η παράδοσή του στο Δήμο Λέσβου. Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου, κρίνεται αναγκαία και άμεσης προτεραιότητας από την πλευρά του Δήμου, η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης.
Όσον αφορά την κατασκευή του «Αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή του Κέντρου Υγείας της Δ.Ε. Καλλονής» προϋπολογισμού 163.000,00 € (με Φ.Π.Α), προέκυψε ως ανάγκη μετά τις πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο της Καλλονής, προκειμένου να προστατευτεί το Κέντρο Υγείας και η πόλη και βρίσκεται στη φάση της υλοποίησής του καθώς πάνω από τα 2/3 των εργασιών έχουν πραγματοποιηθεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε σχετικά: «Η ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων παράλληλα με τις μελέτες και τα έργα που προωθούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην ευρύτερη περιοχή, η μελέτη για τον ποταμό Τσικνιά και οι οδικοί άξονες Καλλονής-Σιγρίου και Καλλονής-Πέτρας, αποσκοπούν στο να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του Βόρειου και Βορειοδυτικού τμήματος του νησιού καθιστώντας την Καλλονή αξιόλογο οικονομικό, διοικητικό και εκπαιδευτικό κέντρο».

Μοιράσου το άρθρο!