Πολιτική

16/11/2012 - 11:50

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε Σηφουνάκη με φόντο τις αερομεταφορές

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε Σηφουνάκη με φόντο τις αερομεταφορές

yle="text-align: justify;">Προφάσεις εν αμαρτίαις οι λάβρες ανακοινώσεις του κ. Σηφουνάκη για τις αερομεταφορές

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Σηφουνάκη να αποδείξει με επάλληλες ανακοινώσεις ότι μάχεται τα ιδιωτικά μονοπώλια στις αερομεταφορές που στερούν από τους κατοίκους των νησιών το δικαίωμα στη φτηνή μετακίνηση και μάλιστα με ρητορική που σε τίποτα δεν θυμίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που τόσο πιστά υπηρετεί εδώ και δεκαετίες.

Από την πλευρά μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον όψιμο πολέμιο των ιδιωτικών συμφερόντων ότι ως υφυπουργός Μεταφορών δεν φρόντισε με τον ίδιο ζήλο που σήμερα βγάζει ανακοινώσεις να λύσει το μείζον πρόβλημα της μεταφοράς των νησιωτών. Μπορεί, μήπως, ο κ. Σηφουνάκης να μας απαντήσει αν το 2009-2010 κατά τη διάρκεια της υφυπουργίας του τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια ήταν προσιτά στο σύνολο των πολιτών, αν αυξήθηκαν τα δρομολόγια στο ύψος των αναγκών των κατοίκων των νησιών και αν πάρθηκαν μέτρα ώστε οι μεταφορές να είναι ασφαλείς; Εκτός αν θεωρεί ότι όλα καλώς καμωμένα τα είχε ήδη από τη θητεία του ως Υπουργός Αιγαίου, οπότε αυτό που του απόμενε για να ολοκληρώσει το έργο του ήταν το ξεπούλημα της μαρίνας Μυτιλήνης μόλις λίγους μήνες πριν στην εταιρεία της κοινοπραξίας «Folli Follie Group» και της τουρκικής εταιρείας “Setur Servis Turistik A.S”. Φαίνεται ότι το διαχρονικά προσκολλημένο στο σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ στέλεχος είναι ευαίσθητο στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου μόνο όταν αυτή δεν γίνεται προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων που τον στηρίζουν διαχρονικά.

Δεν σκοπεύουμε επ' ουδενί να υποστηρίξουμε τους ομίλους και τα καρτέλ που τόσα χρόνια κερδοσκοπούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Από την άλλη, όμως, θεωρούμε προκλητικές τις κορώνες του κ. Σηφουνάκη εναντίον των ιδιωτικών μονοπωλίων, που τόσα χρόνια το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά εκτρέφουν με την πολιτική τους για να αποκομίσουν ανταλλακτικά οφέλη. Αν ο πρώην υπουργός ενδιαφερόταν πραγματικά για τους νησιώτες που τόσα χρόνια του περιποιούν τιμή εκλέγοντάς τον, είχε πολλές ευκαιρίες να το αποδείξει καταψηφίζοντας τα μέτρα που καταδικάζουν ολόκληρη την κοινωνία στην εξαθλίωση και τα νησιά σε απομόνωση. Τώρα οι λάβρες ανακοινώσεις του δεν είναι τίποτα άλλο παρά προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το πρόβλημα της αεροπορικής διασύνδεσης των νησιών δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την οικονομίστικη λογική του ανταγωνισμού, που στη θέση των ιδιωτικών μονοπωλίων δημιουργεί καρτέλ, ούτε με καταγγελίες. Η οριστική λύση θα δοθεί με την ίδρυση ενός εθνικού αερομεταφορέα δημοσίου συμφέροντος που να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση όλων των αεροδρομίων, κεντρικών και περιφερειακών, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα όλων των πολιτών σε ασφαλείς, συχνές και φτηνές μεταφορές.

 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Μοιράσου το άρθρο!