Πολιτική

28/11/2011 - 14:26

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε Σηφουνάκη,Γαληνό,Γεωργιάδη

Με την ηθική και τη συμπεριφορά Ισπανών κατακτητών που «χάριζαν» καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής ή και κομματαρχών άλλων δεκαετιών οι εκφραστές της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας την περασμένη εβδομάδα πέρασαν στην αντεπίθεση  μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κος Ν. Σηφουνάκης ανακοίνωσε «δημοπρατήσεις» μεγάλων έργων και καλύτερες μέρες στο μέλλον…, (για μας ή για τους τραπεζίτες;).

Ο κος Σ. Γαληνός «διασφάλισε» τη δέσμευση (όπως πολύ καλά ξέρει να τηρεί τις υποσχέσεις του!!!) του κου Σαμαρά για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργηση του χωροταξικού του «Καλλικράτη».

Ο κος Α. Γεωργιάδης «τακτικές επισκέψεις» στους «ιθαγενείς» για περισσότερα καθρεφτάκια και χάντρες.

Η κυβέρνηση και των τριών… την προώθηση των προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων που αδιαμφισβήτητα δεν αντιμετωπίζει, αλλά ανακυκλώνει την ανεργία, που η ίδια αυξάνει σε πρωτοφανή ποσοστά με τις τροϊκανές πολιτικές της.  

Θα πρέπει να τους γίνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι κάτοικοι των νησιών μας δεν ξεχνούν, δεν είναι αφελείς. Ζουν εδώ και δυο χρόνια τις πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και των δύο υποστηρικτών τους ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να αγωνιστεί για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' τα μνημόνια και τις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές. Για την προώθηση μίας άλλης πολιτικής για την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η εναλλακτική λύση υπάρχει και είναι στην αντίπερα όχθη από τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Εναλλακτική λύση είναι να μπει φρένο στους κερδοσκόπους και τις αγορές. Αυτοί είναι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα. Αυτοί είναι που χτίζουν την κυριαρχία τους, κρατώντας υποταγμένους τους λαούς με την θηλιά του χρέους. Εναλλακτική λύση είναι το να φορολογηθεί ο πλούτος και το κεφάλαιο, είναι το να επιβληθεί δημόσιος κοινωνικός έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα και όχι το μοίρασμα της φτώχειας και τα καθρεφτάκια…

Μοιράσου το άρθρο!