Πολιτική

18/01/2016 - 13:20

Επιτροπή Αυτοδιοίκησης δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο... και ο Καλλικράτης παραμένει

Σ

υγκροτήθηκε η Επιτροπή Αυτοδιοίκηση της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την συμβολή και την στενή παρακολούθηση θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης της Λέσβου. Στη Επιτροπή μετέχουν και εκλεγμένοι σύμβουλοι ή μέλη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων Δήμου και Περιφέρειας που υποστηρίχθηκαν απ τον ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη πρόθεση της για άμεση έναρξη διαλόγου για τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την Αυτοδιοίκηση σε αντικατάσταση και στον αντίποδα του "Καλλικράτη" . Με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού και διοικητικού συστήματος που θα θεσμοθετεί τρία επίπεδα (Κεντρικό Κράτος – Περιφέρεια – Δήμοι), με κύρια χαρακτηριστικά τη ριζική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων και την άσκηση εξουσίας στον πλησιέστερο χώρο για τον πολίτη.

Η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης θα είναι αυτή που θα οργανώσει τον διάλογο αυτό μέσα στη τοπική κοινωνία και στο κόμμα και θα διαμορφώσει τις προτάσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης για αντιμετώπιση και των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχή μας (νησιωτικότητα, παραμεθόριος κλπ).

Τέλος η επιτροπή αυτή φιλοδοξεί να συγκροτήσει το διάλογο με ευρύτερες δυνάμεις και πολίτες του τόπου για μελέτη των τοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων και διατύπωση προτάσεων προς το Κεντρικό Κράτος και τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!