Πολιτική

24/03/2014 - 17:32

Εποικοδομητική επίσκεψη Ν. Κουρτζή στην Ερεσό

Π

ραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου στην Ερεσό, εποικοδομητική συνάντηση μελών της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου», την οποία παρακολούθησε με μεγάλη ανταπόκριση πλήθος Ερεσιωτών Πολιτών.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νικόλας Κουρτζής, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του Συνδυασμού και παρουσίασε τους συνεργάτες που τον συνόδευαν.

Στην σύντομη ομιλία του, γνωστοποίησε στους παρευρισκομένους τις αρχές και τις θέσεις του Συνδυασμού, δίνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα της ανάγκης για άμεση ενεργοποίηση των Πολιτών, κάτι που αποτελεί το ζητούμενο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Δόθηκαν απαντήσεις, κυρίως ως προς τον τρόπο διοίκησης και το μοντέλο αποκέντρωσης, που έχουν επεξεργαστεί τα μέλη του Συνδυασμού και παρουσίασε ο κ. Κουρτζής.

Ανάμεσα στο ακροατήριο ήταν και μέλη του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας, οι οποίοι μας εξέθεσαν με μεγάλη σαφήνεια τα σημαντικότερα προβλήματα της Ερεσού, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, προτείνοντας λύσεις, μιας και είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι, που γνωρίζουν το μέγεθος των προβλημάτων αυτών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της πλήρους απαξίωσης από την τωρινή δημοτική αρχή των ζητημάτων  που αντιμετωπίζει η Ερεσός, καθώς και η εγκατάλειψη κτηρίων και χώρων που αποτελούν περιουσία του Δήμου και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ουσιαστικά προς όφελος των δημοτών.

Θετική παράμετρο αποτελεί η εθελοντική προσπάθεια κατοίκων του χωριού, που με την προσωπική τους προσφορά, καταφέρνουν να κρατάνε ζωντανή την περιοχή τους (π.χ. Δημοτική Βιβλιοθήκη).

Κοινή διαπίστωση όλων, ήταν, ότι η Ερεσός, μπορεί και πρέπει να υποστηρίξει, με άξιους πολίτες της, την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου», ώστε να πάρουν τις τύχες της περιοχής τους στα χέρια τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!