Πολιτική

23/12/2014 - 18:17

Έργα βελτίωσης του δρόμου προς Γέρα και Πλωμάρι

yle="text-align: justify;">Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού Λάρσου - Παππάδου – Πλωμαρίου και κατασκευή δύο ισόπεδων οδικών κόμβων σύνδεσής της με δημοτικές οδούς Κάτω Τρίτους – Πηγαδακίων και Περάματος - Πηγαδακίων» συνολικού προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της χάραξης της 2ης Επαρχιακής Οδού Λάρσου - Παππάδου – Πλωμαρίου σε τμήμα συνολικού μήκους  2.287 μ., με αφετηρία τη θέση που βρίσκεται 500 μ. περίπου πριν τη διασταύρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού με τη Δημοτική Οδό Κάτω Τρίτος – Πηγαδάκια και τέλος τη θέση που είναι 550 μ. περίπου μετά τη διασταύρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού με τη Δημοτική Οδό Πέραμα - Πηγαδάκια.

Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται επίσης και η κατασκευή δύο ισόπεδων οδικών κόμβων:

  • Του ισόπεδου κόμβου (Κ1) σύνδεσης της 2ης Επαρχιακής Οδού με την υφιστάμενη Δημοτική Οδό Κάτω Τρίτος – Πηγαδάκια.
  • Του ισόπεδου κόμβου (Κ2) σύνδεσης της 2ης Επαρχιακής Οδού με την υφιστάμενη Δημοτική Οδό προς Πέραμα. Ο κόμβος αυτός θα κατασκευαστεί στα πλαίσια της ανωτέρω αναφερόμενης παραλλαγής και θα συνδέει την νέα χάραξη με την οδό προς Πέραμα.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 330 ημερολογιακές ημέρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου» του ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το έργο αυτό γίνεται η αρχή για τη βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί προς τη Γέρα και το Πλωμάρι, την πλέον δύσκολη και επικίνδυνη επαρχιακή οδό του νησιού. Πέντε χρόνια σχεδόν μετά την ένταξη του έργου που έγινε το Μάρτιο του 2010 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, αξιοποιούνται οι πόροι που είχαν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό. Θέλω να συγχαρώ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τα στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τη συμβολή τους στην επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο για τον τόπο μας».

Μοιράσου το άρθρο!