Πολιτική

12/02/2024 - 13:20

Εργασίες τσιμεντόστρωσης των αγροτικών δρόμων Πλωμάρι – Μηλιές  και Πάτος – Ευαγγελίστρια – Αγριοποτάμη

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Πλωμαρίου

ΔΕΗ

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δ.Ε. Πλωμαρίου», παρουσία του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, Δημήτρη Μαλλιαρού, του Προϊσταμένου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, και της Προϊσταμένης του Τμήματος Αναθέσεων & Διαγωνισμών, Κατερίνας Αραμπατζή, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 489.996,50 € και αφορά τις εργασίες τσιμεντόστρωσης των αγροτικών δρόμων Πλωμάρι – Μηλιές  και Πάτος – Ευαγγελίστρια – Αγριοποτάμη, ανά τμήματα, με πρόβλεψη σύνδεσης με τμήματα που είναι ήδη τσιμεντοστρωμένα, και ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου Κουρνέλα - Σελάδι. Στα τμήματα αυτά, ανά περίπτωση, πέραν της οδοστρωσίας θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού υφιστάμενων τάφρων και, όπου απαιτείται, αποκατάσταση ζημιών σε υφιστάμενα τεχνικά έργα για την απορροή ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Μετά την υπογραφή της σύμβασης, που αφορά έργα αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή του Ευεργέτουλα, προχωράμε στην υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης και για τη Δ.Ε. Πλωμαρίου, για ένα έργο που είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Σε αντίστοιχες παρεμβάσεις θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε πλήρως πόσο σημαντικές είναι για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, και αποτελεί στρατηγικό μας στόχο η υποστήριξή τους για να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά».

 

Μοιράσου το άρθρο!