Πολιτική

31/07/2012 - 09:25

Ερωτήσεις της παράταξης "Αγώνας για τα Νησιά μας" για παράκαμψη Λαγκάδας και Ε.Ο. Παπάδου-Πλωμαρίου

Αγώνας για τα Νησιά μας

&n

bsp;

 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
με βάση το Άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Π.Σ.
 
Θέμα: «Ενημέρωση για την καθυστέρηση στην κατασκευή της Παράκαμψης Λαγκάδας – 
            Βελτίωση κατά τμήματα της οδού Παππάδος - Πλωμάρι»
 
κ. Περιφερειάρχη
 
Όπως γνωρίζεται από το 2010 έχει ενταχθεί το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα 2ης Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παππάδος – Πλωμάρι» Π/Υ 12,5 εκ. € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013». Το 1ο Υποέργο το οποίο αφορά την κατασκευή της Παράκαμψης Λαγκάδας, έχει δημοπρατηθεί από το Φεβρουάριο του 2011, ακόμη όμως δεν έχει επιλεγεί η ανάδοχος εταιρεία με αποτέλεσμα η έναρξη των εργασιών να έχει καθυστερήσει σημαντικά. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλλει στην βελτίωση του οδικού άξονα προς το Πλωμάρι, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τους λόγους της καθυστέρησης και τον προγραμματισμό που υπάρχει για  έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του έργου.
 
Επίσης, το 2ο Υποέργο που αφορά την βελτίωση του τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού και την κατασκευή οδικών κόμβων προς Πηγαδάκια – Κάτω Τρίτος και Πέραμα δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή του έργου έχει επιλεγεί, αλλά οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το χρόνο έναρξης των εργασιών.
 
Τέλος, για τη βελτίωση του οδικού άξονα προς το Πλωμάρι είχε ανατεθεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου η μελέτη για τη βελτίωση τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Παππάδος – Πλωμάρι, για την οποία το 2010 είχε δοθεί εντολή για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά επικίνδυνα σημεία της οδού. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
 
Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
 
Παύλος Βογιατζής
Επικεφαλής
Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη, 
Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης
 

Μοιράσου το άρθρο!