Πολιτική

06/09/2011 - 14:03

Ερώτηση Δημάρχου Λέσβου στον Υπ. Εσωτερικών

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος απέστειλε ερώτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τμήμα Νομικών Προσώπων Ιδρυμάτων & Επιχειρήσεων ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ με κοινοποίηση στο Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη σχετικά με την εκλογή από τη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. δημοτικών συμβούλων εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται:

 

             «Σχετικά με την εκλογή από τη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. δημοτικών συμβούλων εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρ. 10 του Π.Δ. 75/2011, αναφέρει:

«Kάθε συνδυασμός μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι τον αριθμό εκπροσώπων της Π.Ε.Δ στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξημένο στο σύνολο μέχρι και 30% παραλειπομένου του κλάσματος εφόσον προκύπτει».

Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Β. Αιγαίου ΕΚΛΕΓΕΙ 3 Δημοτικούς Συμβούλους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά εκπρόσωποι αυτοδικαίως είναι και οι εννέα Δήμαρχοι.

Το ερώτημα που μας θέτουν καταρτιζόμενοι συνδυασμοί είναι αν το ανώτερο όριο υποψηφίων για την Κ.Ε.Δ.Ε. θα είναι ΤΡΕΙΣ (3) (όσοι οι εκλεγόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) ή θα είναι ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) (9  Δήμαρχοι και 3 εκλεγόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και 3 από την προσαύξηση). Σας ζητούμε γραπτή διευκρίνιση, ώστε να αποφύγουμε ενστάσεις ακύρωσης των εκλογών».

Μοιράσου το άρθρο!