Πολιτική

22/01/2016 - 06:33

Ερώτηση για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ Λέσβου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ Λέσβου, κατέθεσαν οι Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.



Η Ερώτηση αναλυτικά:

«Στα πλαίσια της όσο δυνατόν καλύτερης κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού της Λέσβου είναι αναγκαίο να εγκριθεί η προμήθεια ενός ψηφιακού μαστογράφου στο ΠΕΔΥ Λέσβου και να στελεχωθεί το ακτινολογικό εργαστήριό του με γιατρό ακτινολόγο.

Η Μονάδα του ΠΕΔΥ εξυπηρετεί ολοκληρωμένα τις γυναίκες του νησιού, όσον αφορά το test pap, αφού διαθέτει γυναικολόγο και κυτταρολόγο. Ωστόσο, όσον αφορά τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, επειδή δεν υπάρχει συμβεβλημένο ακτινολογικό εργαστήριο που να κάνει ψηφιακές μαστογραφίες, οι γυναίκες αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά και να επιβαρύνονται με το υψηλό κόστος των εξετάσεων (περίπου 100 ευρώ).

Δεδομένου ότι το Ακτινολογικό του ΠΕΔΥ διαθέτει κατάλληλο χώρο για την τοποθέτηση ψηφιακού μαστογράφου και σύντομα θα τοποθετηθεί και 2η Τεχνολόγος στο εργαστήριο

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για την έγκριση προμήθειας του ψηφιακού μαστογράφου στο ΠΕΔΥ Λέσβου καθώς και για τη στελέχωσή του με μόνιμο γιατρό ακτινολόγο».

Μοιράσου το άρθρο!