Πολιτική

26/06/2012 - 10:29

Ερώτηση για το βιολογικό των Μιστεγνών από την παράταξη "Αγώνας για τα Νησιά μας"

Παρέμβαση για τη χρηματοδότηση των έργων αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή των Μιστεγνών, έκανε η Περιφερειακή Παράταξη "Αγώνας για τα Νησιά μας" με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλή.

Αναλυτικά η Ερώτηση που κατατέθηκε έχει ως εξής:
           Δύο σημαντικά έργα για την ευρύτερη περιοχή των Μιστεγνών του Δήμου Λέσβου είναι το έργο της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης του Οικισμού των Μιστεγνών και της Σκάλας Μιστεγνών, καθώς και το έργο της κατασκευής μονάδας βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής των Μιστεγνών και των Ν. Κυδωνιών. Τα έργα αυτά αποτελούν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Για το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες που είχε εκπονήσει ο τ. Δήμος Λ. Θερμής, ενώ για το έργο της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση της απαραίτητης μελέτης.
Με βάση τα παραπάνω και την μέχρι σήμερα συνεργασίας σας με το Δήμο Λέσβου για τα θέματα αυτά, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:
Α. Υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ των έργων για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του Οικισμού των Μιστεγνών και της Σκάλας Μιστεγνών. Ποιος είναι ο διαθέσιμος Π/Υ για τη συγκεκριμένη κατηγορία πράξεων στο Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013»;
Β. Υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης για το έργο της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού στην εν λόγω περιοχή από πόρους του Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013», προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και το αντίστοιχο έργο; Έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από το Δήμο Λέσβου ;
        
Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Μοιράσου το άρθρο!