Πολιτική

27/10/2015 - 06:48

Ερώτηση Χ.Αθανασίου για τα κενά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο

Βουλευτής Ν. Λέσβου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό με θέμα τα ''Κενά Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''Βοστάνειο''.


Ο Βουλευτής Χαρ. Αθανασίου τόνισε ότι η Λέσβος, από την αρχή του έτους, πλήττεται από την αθρόα είσοδο προσφύγων και την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό του τόπου.

 

 Το  Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης  ''Βοστάνειο'' εκλήθη, όλο αυτό το διάστημα, να αντιμετωπίσει τα αυξημένα ιατρικά περιστατικά, αφού καθημερινά δέχεται προς νοσηλεία δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι κτλ), υπό την καθοδήγηση της Διοίκησης, υπερβάλλοντας εαυτούς, ανταποκρίνονται με αυτοθυσία στις υποχρεώσεις τους.
Όσον αφορά τους ιατρούς, ελλείψει μονίμων, οι ανάγκες του Νοσοκομείου καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς, όπως: νευροχειρουργούς, ακτινοδιαγνώστες, ιατροδικαστή, αιματολόγο,, οφθαλμίατρο κλπ.
Σημειωτέον ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015 θα λήξουν οι συμβάσεις δώδεκα (12) επικουρικών ιατρών.
Γίνεται αντιληπτό ότι οι ιατροί αυτοί πρέπει να παραμείνουν, διότι καλύπτουν κομβικής σημασίας ανάγκες έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της ακριτικής Λέσβου και των προσφύγων, πολύ περισσότερο τώρα που συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει, άμεσα, να παραταθούν οι συμβάσεις τους (πριν από τη λήξη τους) για ένα ακόμα εξάμηνο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α) Έχετε εικόνα για το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της επαρκούς ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της Λέσβου, πολύ περισσότερο σήμερα με την περίθαλψη καθημερινά δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, καθώς και των τουριστών που αυξάνονται κατακόρυφα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της τουριστικής περιόδου.
β) Σκοπεύετε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
γ) Θα προβείτε σε άμεση παράταση των συμβάσεων των ανωτέρω επίκουρων ιατρών.
Ο Ερωτών Βουλευτής
 

Μοιράσου το άρθρο!