Πολιτική

09/03/2013 - 15:48

Ερώτηση ΚΚΕ: Οξύτατο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών στη Λέσβο-Λήμνο.

Ερώτηση ΚΚΕ: Οξύτατο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών στη Λέσβο-Λήμνο.

yle="text-align: justify;"> 

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευτικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών

Θέμα: Οξύτατο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών στη Λέσβο-Λήμνο.

Έντονο είναι και πάλι το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στη Λέσβο και Λήμνο δεδομένου ότι ενώ η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, δεν διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην οποία ανέθεσε αυτή την ευθύνη, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι οι μεταφορείς (ΚΤΕΛ και ταξί) από τον Σεπτέμβριο 2012 !!!

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο στη Λέσβο όπου το ΚΤΕΛ, για άλλη μια φορά, σταμάτησε τη μεταφορά διαμαρτυρόμενο για τη μη πληρωμή του εδώ και έξι και μισό (6,5) μήνες. Δημιουργείται έτσι, ένα τεράστιο πρόβλημα για πολλές εκατοντάδες μαθητών που στερούνται το σχολείο με τις ευνόητες αρνητικές συνέπειες για τη μόρφωσή τους. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα οι απουσίες που τυχόν θα καταγραφούν θα δημιουργήσουν και κινδύνους απώλειας της τάξης για πολλούς μαθητές.

Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερα με την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων που προώθησε η κυβέρνηση, υπάρχουν πολλά χωριά με μαθητές που απέχουν 20-25 χιλιόμετρα από το σχολείο.

Παίρνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι λαϊκές οικογένειες εξαιτίας της αφαίμαξης που υφίστανται από την Κυβέρνηση και της ανεργίας που τις μαστίζει, γίνεται κατανοητό το πόσο δύσκολο έως αδύνατο είναι να μεταφερθούν τα παιδιά από τους γονείς τους στο σχολείο .

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

·        Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη, με ευθύνη του κράτους, η απρόσκοπτη ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους.

·        Να πληρωθούν άμεσα τα χρεωστούμενα στους μεταφορείς.

·        Να μη καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στη μη μεταφορά τους προς και από τα σχολεία.

                        

Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου

 

Γιάννης Γκιόκας

 

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης 

 

Μοιράσου το άρθρο!