Πολιτική

22/01/2014 - 14:17

Ερώτηση Π. Βογιατζή για τα προβλήματα στον αερολιμένα Μυτιλήνης

Ε

ρώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κρατικός Αερολιμένας Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης».

Πρόκειται για επείγοντα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, αλλά και των μηχανημάτων της ΥΠΑ και των αεροπορικών εταιρειών, και τα οποία από το 2010 δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό, ο Κρατικός Αερολιμένας Μυτιλήνης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη μεταλλική στέγη και τις ψευδοροφές κτιρίου του αεροσταθμού, αλλά και με τη συντήρηση και την αποκατάσταση των φθορών στους διαδρόμους και το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών. Ένα μεγάλο μέρος της καθυστέρησης οφείλεται σε μία δικαστική εμπλοκή που προκλήθηκε κατά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού. Ωστόσο, παρά την επίλυση όλων των νομικών κωλυμάτων, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί οι φθορές, ούτε έχουν εκτελεστεί τα αναγκαία έργα.

Με δεδομένη λοιπόν, τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κρατικός Αερολιμένας του μεγαλύτερου νησιού της Περιφέρειας Β.Αιγαίου, ο Βουλευτής, ρωτά αφενός εάν το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρόκειται να προβεί άμεσα στην έγκριση της αναγκαίας πίστωσης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της συντήρησης της μεταλλικής στέγης και της αντικατάστασης της ψευδοροφής στον αεροσταθμό του ΚΑΜΤΕ. Και αφετέρου, εάν το Υπουργείο πρόκειται να μεριμνήσει για την άμεση διάθεση του ποσού των 69.484,00€ που έχει ήδη ζητήσει με Υπηρεσιακό Σημείωμα της αρμόδιας υπηρεσίας του, προκειμένου για την άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών στους διαδρόμους και το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών του ΚΑΜΤΕ.

Μοιράσου το άρθρο!