Πολιτική

14/01/2014 - 18:32

Ερώτηση Π. Βογιατζή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

style="text-align: justify;"> 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα Επαγγελματικά Λύκεια Μυτιλήνης, Γέρας και Καλλονής Λέσβου.
 
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο Βουλευτής, η κατάργηση των Τομέων Υγείας και Πρόνοιας το περασμένο καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια να χάνονται πολλές ώρες μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης χάνονται 15 ώρες εβδομαδιαίως στον τομέα Βοηθών Νηπιοβρεφοκόμων και 15 ώρες εβδομαδιαίως στον τομέα Βοηθών Νοσηλευτών. Στο ΕΠΑΛ Γέρας οι μαθητές δε διδάσκονται καν τα αντίστοιχα μαθήματα κατεύθυνσης στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις, και στο ΕΠΑΛ Καλλονής η κάλυψη των αντίστοιχων μαθημάτων είναι προσωρινή και μόνο για το πρώτο τετράμηνο.
 
Με βάση λοιπόν τη σοβαρότητα του προβλήματος, την ανάγκη διασφάλισης των ίσων ευκαιριών για τους μαθητές όλης της ελληνικής επικράτειας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συγκεκριμένοι μαθητές ξεκινώντας νύχτα από τα χωριά τους και διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και να επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Βουλευτής, ρωτά τον Υπουργό, εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβεί σε άμεση ρύθμιση των εκπαιδευτικών αναγκών και των τριών Επαγγελματικών Λυκείων Λέσβου, προκειμένου όχι μόνο να μη χαθούν κι άλλες διδακτικές ώρες, αλλά να αναπληρωθούν και όσες ώρες έχουν ήδη χαθεί, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων που πλησιάζουν.
 
Προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής κατέθεσε επίσης, Αναφορά για τα προβλήματα λειτουργίας του 3θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλονής και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλονής. 
Τέλος, Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής και για τη λειτουργία του Κ.Α.Φ. λιμένα Μυτιλήνης
 
 

Μοιράσου το άρθρο!