Πολιτική

31/10/2013 - 18:08

Ερώτηση Π.Βογιατζή για μεταφορά πετρελαίου ναυτιλίας και κατάργηση λιμενικού σταθμού Περάματος

Ερώτηση Π.Βογιατζή για μεταφορά πετρελαίου ναυτιλίας και κατάργηση λιμενικού σταθμού Περάματος

yle="text-align: justify;">Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε χθες ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, αναφορικά με την ανάγκη μεταφοράς πετρελαίου ναυτιλίας στη Λέσβο.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής: «Δεν είναι δυνατό εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια, μετά το κλείσιμο των εγκαταστάσεων δεξαμενών υγρών καυσίμων στη Σκάλα Λουτρών, το μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να μην μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο ναυτιλίας, παρά μόνο μέσω των γειτονικών νησιών. Από τη μία πλευρά δηλαδή είναι απόλυτα κατανοητό ό,τι επισημαίνεται στη σχετική απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με το ευαίσθητο οικοσύστημα, ύψιστης οικολογικής σημασίας και υψηλού αισθητικού κάλλους για τον Κόλπο της Γέρας. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί ούτε η οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται για τους επαγγελματίες της Λέσβου η προμήθεια πετρελαίου ναυτιλίας από τα γειτονικά νησιά, αλλά ούτε και η αδυναμία προμήθειας καυσίμων στα τουριστικά σκάφη που επισκέπτονται το νησί, τη στιγμή μάλιστα που ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια για την προσέλκυση και την περαιτέρω προώθηση της κρουαζιέρας στο νησί».

Ο Βουλευτής απέστειλε επίσης, επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αθανάσιο Μπούσιο, αναφορικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Περάματος Γέρας.

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει στην επιστολή του τόσο το ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό λιμένα της Λέσβου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όσο και το ότι ο συγκεκριμένος σταθμός που στην περιοχή ευθύνης του συμπεριλαμβάνεται και ο Κόλπος της Γέρας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2013» της Frontex αντιμετωπίζοντας καθημερινά φαινόμενα εισροής παράνομων μεταναστών στη χώρα. Άλλωστε, όπως σημειώνει ο Βουλευτής, πρόκειται για ένα Λιμενικό Σταθμό, του οποίου οι υπηρεσίες στεγάζονται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Διαμέρισμα Γέρας, άρα δεν υπάρχουν έξοδα ενοικίασης, ούτε παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης, εφόσον και αυτά διατίθενται δωρεάν.
 

Μοιράσου το άρθρο!