Πολιτική

23/10/2013 - 09:42

Ερώτηση Π.Βογιατζή για τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών

yle="text-align: justify;">Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής , κατέθεσε την Τρίτη 12/10/2013 νέα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, με θέμα την άμεση ανάγκη ενεργοποίησης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και επίσπευσης των διαδικασιών έγκρισης των Μεγάλων Σχεδίων Βελτίωσης. Άλλο ένα καίριο ζήτημα που αφορά στους κτηνοτρόφους και αγρότες της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη και την ουσιαστική προώθηση του πρωτογενή τομέα.

 




ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

Θέμα: «Άμεση ανάγκη ενεργοποίησης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και επίσπευσης των διαδικασιών έγκρισης των Μεγάλων Σχεδίων Βελτίωσης»

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος των Σχεδίων Βελτίωσης, το οποίο αναμενόταν να δώσει μία σημαντική ανάσα και να υποστηρίξει άμεσα και δραστικά τον αγροτικό κόσμο, δυστυχώς έχουν καταφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, φέρνοντας σε αδιέξοδο την πλειοψηφία των αγροτών.
Όπως θα γνωρίζετε ήδη οι τελευταίες αιτήσεις υπαγωγής για χρηματοδότηση κατατέθηκαν το Σεπτέμβριο 2011, και μέχρι σήμερα βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο των εγκρίσεων. Κάτι τέτοιο έχει καταφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα για πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Αρκεί να αναλογιστούμε πως μόνο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα Σχέδια Βελτίωσης θα δεσμεύσουν – κατ’ εκτίμηση - επενδυτικά κονδύλια 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Με δεδομένο ότι το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας και την απροθυμία των πιστωτικών ιδρυμάτων να δανειοδοτήσουν τα σχέδια των αγροτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.    Με ποια μέτρα σκοπεύει το Υπουργείο να επιταχύνει άμεσα την ολοκλήρωση των εγκρίσεων των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και να επιτύχει τη στήριξη του αγροτικού τομέα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα;
2.    Πότε αναμένεται να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας;

 

Μοιράσου το άρθρο!