Πολιτική

18/02/2014 - 13:32

Ερώτηση Π.Βογιατζή για τις καθυστερήσεις στον οδικό άξονα Καλλονής - Πέτρας

Ε

πίκαιρη Ερώτηση με θέμα την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.

Ο Βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό πως η επαρχιακή οδός Καλλονή – Πέτρα αποτελεί ένα βασικό οδικό άξονα για το νησί της Λέσβου, ο οποίος οδηγεί σε περιοχές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι η Πέτρα και η Μήθυμνα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και επειδή η υφιστάμενη οδός παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα επικινδυνότητας, έχει από το 2003 ανατεθεί σχετική μελέτη για την κατασκευή νέας οδού με Διευθύνουσα Υπηρεσία την τ. Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου, ενώ το 2009 και προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για την ολοκλήρωση της μελέτης ως Διευθύνουσα Υπηρεσία ορίστηκε η Δ/νση Μελετών Έργων Οδοποιίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του τ. ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει επίσης, πως κατά καιρούς υπήρξαν πολλές υποσχέσεις για την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του ΕΣΠΑ, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Δεδομένου λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων και το μεγάλο πλήθος των επισκεπτών στην περιοχή, το οποίο συνδέεται άμεσα και με την ύπαρξη του εμπορικού λιμένα της Πέτρας στον οποίο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί και νέα πύλη εισόδου στο νησί της Λέσβου, ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό αφενός αν έχει ολοκληρωθεί και επικαιροποιηθεί η μελέτη για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, και αφετέρου πότε προβλέπεται να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση και την υλοποίησή του.

Μοιράσου το άρθρο!