Πολιτική

09/08/2013 - 15:25

Ερώτηση Θ.Βαλσαμίδη προς τον Περιφερειάρχη για την τύχη της μελέτης βελτίωσης της Επαρχ. Οδού Θερμής - Μανταμάδου

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

με βάση το Άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Π.Σ.

 

Θέμα: Μελέτη βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Θερμής - Μανταμάδου

 

κ. Περιφερειάρχη,

                  Η επαρχιακή οδός Θερμής – Μανταμάδου είναι όπως γνωρίζετε ο βασικότερος οδικός άξονας της ανατολικής Λέσβου, ο οποίος δέχεται καθημερινά σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο,  λόγω και του Προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και χρήζει άμεσα παρεμβάσεων για τη βελτίωση του. Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην περιοχή των Πύργων Θερμής και της Παραλίας Θερμής, όπου η επαρχιακή οδός διέρχεται μέσα από την κατοικημένη περιοχή.

 

       Για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Θερμής – Μανταμάδου είχε ανατεθεί μελέτη από την τ. κρατική Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 2001, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικείμενο της μελέτης ήταν η βελτίωση της βατότητας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης επαρχιακής οδού Θερμής - Μανταμάδου, σε μήκος περίπου 26 χιλιομέτρων, καθώς και η κατασκευή νέων οδικών τμημάτων όπως είναι η Παράκαμψης Θερμής και η Παράκαμψη Μιστεγνών. Η εν λόγω μελέτη όμως έχει σταματήσει να εκπονείται και λιμνάζει τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάγκης εξεύρεσης επιπλέον χρηματοδότησης.

 

       Η αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση της μελέτης έχει περάσει από το 2011 στην Αιρετή Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου. Όταν μάλιστα είχε τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Αύγουστο του 2011, είχατε δεσμευτεί για την εξεύρεση πόρων για τη συνέχιση της μελέτης.

 

       Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την τύχη της μελέτης και για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ολοκλήρωση της, προκειμένου να είναι εφικτή η χρηματοδότηση και υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου στη νέα Προγραμματική Περίοδο.

 

Με τιμή

 

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!