Πολιτική

27/09/2011 - 14:09

Ερώτηση Β. Τεντόμα για τους ειδικούς συμβούλους (ή αλλιώς ρουσφέτια) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Α. Γιακαλή

 ΘΕΜΑ: Προσλήψεις ειδικών συμβούλων – επιστημονικών συνεργατών Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το άρθρο 243 του Ν. 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ), στις περιφέρειες   συνιστώνται τέσσερις (4) θέσεις ειδικών συμβούλων ή επιστημονικών ή ειδικών συνεργατών για την κάλυψη των αναγκών του περιφερειάρχη και μία (1) για κάθε αντιπεριφερειάρχη, δηλ. συνολικά 10 θέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο οι ανωτέρω πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής και προσλαμβάνονται με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Επειδή μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ γίνονται γνωστά κάποια ονόματα που αυτοπροσδιορίζονται ως ειδικοί σύμβουλοι της περιφέρειας,

Επειδή σαν περιφ. σύμβουλοι άλλα και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας θα πρέπει να πληροφορηθούν με υπεύθυνο τρόπο κάθε λεπτομέρεια σε σχέση με το παραπάνω θέμα, "διαφάνειας γαρ", κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα,

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης :

  1. Έχουν γίνει τέτοιες προσλήψεις και πόσες;
  2. Ποιοί-ποιές έχουν καταλάβει τις παραπάνω θέσεις;
  3. Τι προσόντα διαθέτουν και ποιά είναι η αμοιβή τους;
  4. Ποιό είναι το αντικείμενο των υπηρεσιών που προσφέρουν;

Ο ερωτών περιφερειακός σύμβουλος

                                                       Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

--------------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Lesvosnews

Μας αρέσει η ερώτηση που καταθέτει ο Β.Τεντόμας!

Ενώ από την προκήρυξη και τις προσλήψεις έχουν περάσει 6 μήνες και ΟΛΟΙ ξέρουν ότι είναι τα ρουσφέτια που δίνει ο "Καλλικράτης" στις Περιφέρειες  ... τώρα ξαφνικά κάποιοι "ανακαλύπτουν την Αμερική". Όταν το Lesvosnews είχε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι η προκήρυξη είναι ρουσφετολογική ...κανείς δεν έλεγε κουβέντα! Ρώτηστε κύριε Τεντόμα αν οι υποψήφιοι κλήθηκαν για συνέντευξη! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ! ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ !!! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΤΕΝΟΤΜΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ!!!

ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.... ΟΧΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Μοιράσου το άρθρο!