Πολιτική

06/05/2011 - 13:44

Ερώτηση Β.Τεντόμα για τις εκδηλώσεις στο "Αρχοντικό Γεωργιάδη"

pan class="Apple-style-span" style="color:#808080;">Προς:     κ. Α. Γιακαλή, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

                κ. Η. Βερβέρη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου.

 

         Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

         Αυτές τις ημέρες ξετυλίγεται πρωτοβουλία συμπολιτών μας που περιλαμβάνει συγκέντρωση υπογραφών κάτω από ένα κείμενο-ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου όπου αναφέρονται τα εξής:

 

     « Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο και έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια την ανάπτυξη και προβολή του πολιτισμού στον τόπο μας, ζητάμε τη συνέχιση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έτσι όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε. 

     Εδώ και τέσσερα χρόνια στο Αρχοντικό Γεωργιάδη έχει στηθεί ένα πρωτόγνωρο πείραμα συνάντησης της τέχνης με την ψυχαγωγία, της δημιουργίας με την αναζήτηση, της ποιότητας με τη μαζικότητα και με όρους ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής. Αυτό το πείραμα έχει καθιερωθεί πλέον σαν πολιτιστικό γεγονός μοναδικό στη Λέσβο και την ελληνική περιφέρεια, όπου οι δυνατότητες για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ,και μάλιστα στο δημόσιο τομέα ,είναι περιορισμένες.  

     Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν ζητάμε να συνεχιστεί και φέτος η λειτουργία του Αρχοντικού Γεωργιάδη σαν μια εξαίρεση στην πολιτιστική ένδεια της εποχής και του τόπου».

 

        Προφανώς η πρωτοβουλία αυτή οφείλεται στην ανησυχία των φίλων του πολιτισμού στη Λέσβο από το ενδεχόμενο μη συνέχισης και για φέτος το καλοκαίρι του επιτυχημένου θεσμού των           πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «Αρχοντικό Γεωργιάδη».

        Η ανησυχία αυτή εδράζεται στη μέχρι σήμερα σιωπή της περιφερειακής αρχής σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα (π.χ. αναπάντητο μένει το από τις 12.4.2011 σχετικό ερώτημα του συναδέλφου κ. Γιαννίρη) και από την ανυπαρξία σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2011 και στο ΠΔΕ 2011, που μόλις πρόσφατα εισάγατε και ψηφίστηκε από το περιφερειακό συμβούλιο.

 

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

          

          Επειδή ήδη έχουμε φθάσει στο «παρά πέντε» του καλοκαιριού θα πρέπει επί τέλους να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις σας, θεωρώντας αδιανόητη από τη πλευρά μας μια αρνητική σας τοποθέτηση, στο όνομα των όποιων οικονομικών δυσκολιών.

          Αντίθετα, στους δύσκολους καιρούς που περνάει ο λαός μας υπάρχει αδήριτη ανάγκη προσφοράς πολιτισμού, δίνοντας χρήματα και «από αυτά που δεν έχουμε», για να θυμηθούμε μια γνωστή φράση πρώην πρωθυπουργού.

 

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!