Πολιτική

16/06/2020 - 08:00

Έταζαν και υποσχόταν... Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα 3 χρόνια από το σεισμό της Βρίσας

Λίγες μέρες πριν, συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την ημέρα που ο μεγάλος σεισμός κατέστρεψε το χωριό της Βρίσας και προξένησε ζημιές σε σπίτια των υπόλοιπων χωριών της δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου. Τρία χρόνια πέρασαν (2 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 1 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας) και η κατάσταση παραμένει σχεδόν όπως τη μέρα του σεισμού. Τις μέρες που ακολούθησαν, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της αντιπολίτευσης, που σήμερα έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι τους, επισκέφτηκαν τη Βρίσα και μπροστά στις κάμερες των καναλιών έταζαν και υποσχόταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επιβεβαίωναν ότι γρήγορα το χωριό και οι κάτοικοί του θα ξαναβρούν τους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής. Η κατάσταση μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτη, αποκαρδιωτική, απελπιστική και οι εργασίες στο χωριό κυλούν με ρυθμούς σχεδόν μηδενικούς. Στη Βρίσα η ζωή σταμάτησε στις 12 Ιούνη του 2017. Στα πρόσωπα των κατοίκων βλέπεις την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, χωρίς να διαφαίνεται λύση, καθώς τα μεγάλα λόγια έμειναν στις τηλεοράσεις. Στους ίδιους βραδείς ρυθμούς είναι και οι επισκευές των σπιτιών που έπαθαν ζημιά στα υπόλοιπα χωριά της δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου. Οι επαγγελματίες του χωριού της Βρίσας έκλεισαν τα καταστήματα τους και πολλοί από αυτούς έμειναν άνεργοι. Μέσα στο χωριό δεν υπάρχει καμία ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα. Αν κανείς σε αυτά προσμετρήσει και τις απαράδεκτες τιμές των αγροτικών προϊόντων της περιοχής (γάλα, λάδι, κρέας) που πωλούν οι παραγωγοί, καταλαβαίνει πολύ καλά την κατάσταση των συνδημοτών μας, και πολύ περισσότερο των κατοίκων του χωριού της Βρίσας.

Απαιτούμε και είναι η ελάχιστη υποχρέωση του κράτους να ξεκινήσει η άμεση, γρήγορη και μαζική ανοικοδόμηση του χωριού της Βρίσας, καθώς και οι επισκευές των κτιρίων στα υπόλοιπα χωριά της δημοτικής ενότητας.

Είναι αδιανόητο τρία χρόνια τώρα να μην έχει γίνει καμία εργασία για την ανοικοδόμηση του δημοτικού σχολείου της Βρίσας και την επισκευή του δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου, κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας. Οι μαθητές είναι απαράδεκτο να στεγάζονται σε κοντέινερ, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοϊού με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και το κυριότερο η παραπάνω κατάσταση φαίνεται να διαιωνίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έστω και αν δεν έχει νομική υποχρέωση, επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία και να ενοχλεί συνεχώς τους υπεύθυνους για να τρέξουν οι διαδικασίες για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. Το θέμα επιβάλλεται να συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, δια ζώσης και όχι δια περιφοράς, όπως επιλέγει, τελευταία κρυπτόμενη πίσω από τις πραγματικά ιδιαίτερης συνθήκες, η Δημοτική Αρχή.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!