Πολιτική

30/06/2011 - 21:04

Εθιμοτυπική επίσκεψη φοιτητών από Κίεβο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, η συνοδός καθηγήτρια και φοιτητές του Ινστιτούτου Καλών Τεχνών του Κιέβου.

Ο κ. Χαλκιώτης, αφού εξέφρασε  τη χαρά του για την επίσκεψη, αναφέρθηκε στην μακραίωνη και σημαντική ιστορία της Ελλάδος και ιδιαίτερα του Αιγαίου, στο χώρο του πολιτισμού. Ακόμη, ο κ. Χαλκιώτης εστίασε την προσοχή του στις ιστορικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δύο λαοί, ιδιαίτερα στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το ρόλο που διαδραματίζει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο χώρο του Αιγαίου,

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Κατερίνα Γκαμαλίγια Μικολάγιεβα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαλκιώτη για την άψογη φιλοξενία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον τομέα της τέχνης υποστηρίζοντας, παράλληλα ότι δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν από κοντά την αρχαία ελληνική τέχνη,

Όπως ανέφερε η κ. Μικολάγιεβα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει συνέχεια στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Ουκρανίας..

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τους φοιτητές, υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, για θέματα που τους ενδιαφέρουν, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις ομορφιές της Λέσβου, ιδιαίτερα για το φυσικό και αρχιτεκτονικό κάλλος των περιοχών που επισκέφθηκαν.

Μοιράσου το άρθρο!