Πολιτική

05/12/2020 - 12:39

Ετοιμάζουν νέο κολαστήριο στη Λέσβο - Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, δημιουργία νέων δομών.

Προς

τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β.Αιγαίου

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεδομένου ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό /μεταναστευτικό φέρνουν το θέμα με ιδιαίτερη έμφαση στην επικαιρότητα. 

Πράγματι, οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης δια του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, ότι πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή μιας "πρότυπης δομής φιλοξενίας" κλειστής, περιφραγμένης με δυο σειρές συρματόπλεγμα, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα αποτελέσει το υπόδειγμα για παρόμοια στρατόπεδα στα υπόλοιπα νησιά που "φιλοξενούν" πρόσφυγες.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της παπούτσια την απαίτηση του λαού της Λέσβου και όλων των νησιών να  μην δημιουργηθούν άλλα κολαστήρια στα νησιά, να κλεισουν τα υπάρχοντα, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς χώρους διαμονής και απο κει να πάρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

.Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης σε συντονισμό με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ πετά στον "κάλαθο των άχρηστων"και την απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου να κλείσουν τα υπάρχοντα  ΚΥΤ και να μη δημιουργηθούν νέα.

Προκλητική είναι και η διαβεβαίωση του κ. Μηταράκη, ότι αυτή η απαράδεκτη, εγκληματική απόφαση Κυβέρνησης/ΕΕ έχει την υποστήριξη της "τοπικής  κοινωνίας" .

Μπροστά σ'αυτό το ιδιαίτερα απαράδεχτο επικίνδυνο ενδεχόμενο θεωρούμε ότι επιβάλλεται ο καθένας, η κάθε παράταξη  να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί άλλο στο  Περιφερειακό Συμβούλιο η τακτική : ψηφίζουμε ψηφίσματα - διαμαρτυρίας-καταγγελίας και ταυτόχρονα να βάζουμε πλάτη για το αντίθετο .

Θεωρούμε ότι θέση υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να συνταχθεί ανοιχτά και ενεργά με τη λαϊκή απαίτηση : Κανένα νέο κολαστήριο ανθρώπινων ψυχών στα νησιά μας, να κλείσουν τα υπάρχοντα, ανθρωπιά για του κυνηγημένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της λεηλασίας του πλούτου των χωρών τους.

Προτείνουμε η έκτακτη αυτή συνεδρίαση να συγκληθεί αυτήν την εβδομάδα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!