Πολιτική

11/03/2014 - 18:32

Ευχαριστίες του Δημάρχου στον Ροταριανό Όμιλο για την Σαπφώ

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Λέσβου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συγχαίρω θερμά και ευχαριστώ τον Πρόεδρο, κ. Ηλία Παπαγεωργίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης για την πρωτοβουλία τους να αποκαταστήσουν τα σπασμένα μάρμαρα στη βάση του αγάλματος της Σαπφούς στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, δαπανώντας το ποσό των 600 Ευρώ, περίπου.
Ο Ροταριανός όμιλος Μυτιλήνης, μας έχει συνηθίσει σε πολύ σημαντικές πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις και παρεμβάσεις, πάντα προς όφελος της Λεσβιακής κοινωνίας. 
Η τωρινή τους παρέμβαση, όμως, μου δίνει την ευκαιρία να πω και τα εξής: Οφείλουμε ως πολίτες και ως νεολαία να τιμούμε τους εξαίρετους προγόνους μας που διακρίθηκαν στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό και στα πεδία των μαχών και να σεβόμαστε τις προτομές και τα αγάλματα τους, που κοσμούν τους δημόσιους χώρους. Δυστυχώς, αυτό το αυτονόητο, δεν τηρείται εν προκειμένω.
Διότι, η συνεχής βεβήλωση του αγάλματος της Σαπφούς, της μεγαλύτερης Ποιήτριας της αρχαιότητας η οποία αποκλήθηκε από τον Πλάτωνα «η δεκάτη των Μουσών», στην πλατεία που φέρει το όνομά της μας προσβάλει ως κοινωνία και μας δυσφημεί σε κάθε ξένο επισκέπτη που περνά από το κεντρικό αυτό σημείο της πόλης μας, με τις ποικίλες αναγραφές – graffiti – και διάφορες άλλες δυσειδείς αναγραφές, τις οποίες καθαρίζουμε μεν εμείς ως Δήμος, ξαναεμφανίζονται όμως την επόμενη μέρα, καθώς και σε άλλα αγάλματα, με τον θρυμματισμό των μαρμάρινων σκαλοπατιών, με τις μεσονύκτιες βόλτες πάνω στην πλατεία αυτή και σαράντα μοτοποδηλάτων κλπ. κλπ. Όσοι δημιουργούν αυτές τις ασχήμιες, πρέπει, επιτέλους, να συνέλθουν αμέσως. Είναι θέμα Παιδείας και Πολιτισμού».     
 
 

Μοιράσου το άρθρο!