Πολιτική

13/08/2019 - 13:21

Ευτυχώς.... δεν θα ζήσουμε χαοτικές καταστάσεις στην Περιφέρεια. Η επιστολή Αργυρίου έπιασε τόπο

Στιγμές ανακούφισης για υπηρεσίες, φορείς, πολιτικούς και εν κατακλείδι για τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Η μετάβαση στη νέα Περιφερειακή Αρχή θα γίνει με ομαλό τρόπο και δεν θα ζήσουμε χαοτικές καταστάσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει καθήκοντα Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής η Περιφερειάρχης κα Καλογήρου ξύπνησε μια σειρά από εγωιστικές διαθέσεις στο συνδυασμό της νυν Περιφερειακής Αρχής.  Πρόσωπα που θέλησαν να εκλεγούν Περιφερειάρχες έστω και για μερικές ημέρες, πρόσωπα που δεν είδαν με καλό μάτι την επιλογή του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βαλσαμίδη ως ασκών χρέη Περιφερειάρχη.

Αν τελικά φθάναμε στην εκλογή νέου Περιφερειάρχη τότε θα υπήρχε πρόβλημα καθώς η όλη διαδικασία θα προκαλούσε έμφραγμα στην Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χρύσανθος Αργυρίου με επιστολή του στις 31 Ιουλίου είχε σημάνει συναγερμό και είχε ενημερώσει ανοιχτά όλους τους μνηστήρες ότι παίζουν με τη φωτιά...

Μάλιστα ο κ. Χρύσανθος Αργυρίου στην επιστολή του  είχε προτείνει και λύση :

 "Γνώμη μου λοιπόν είναι, μια που η περίοδος που διανύουμε ως Περιφερειακή Αρχή είναι διεκπεραιωτική,  να εκμεταλλευτούμε τις προθεσμίες που ορίζει ο νόμος  (άρθρο 162 του ν.3852/10) και να ακολουθήσουμε παρελκυστική τακτική,  δηλαδή να πάμε έως τις 11/08, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις ολοκληρωτικής διάλυσης των υπηρεσιών και των υποχρεώσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τόσο απέναντι στους υπαλλήλους, όσο και απέναντι σε τρίτους."

Διαβάστε εδώ όλη τη επιστολή  όπου ο κ. Αργυρίου εξηγούσε αναλυτικά για το τι θα συμβεί...

 

Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι η πρόταση του κ. Αργυρίου εισακούστηκε! Οι προθεσμίες πλέον δεν επιτρέπουν την εκλογή νέου Περιφερειάρχη μερικών ημερών.... παραμένει λοιπόν μέχρι 31 Αυγούστου ο ασκών χρέη Περιφερειάρχη κ. Βαλσαμίδης για να παραδώσει ομαλά στον κ. Μουτζούρη. 

 

Αν και ο κ. Αργυρίου στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές δεν ήταν υποψήφιος αξίζει να τονιστεί ότι είναι από τους λίγους που παραμένει μέχρι την τελευταία ημέρα στη θέση του. Η επιστολή του ήταν μια κραυγή αγωνίας από έναν πολιτικό που έχει απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης. Πραγματικά είναι κρίμα που δεν θα είναι στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

 

Μοιράσου το άρθρο!